İstanbul, İzmir, Ankara korona vaka sayısına göre düzelmeye gidilecek

Korona-virüs normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde alınan tedbirler yavaş yavaş gevşetilmekte. Bilim Kurulu öngörüsü ile birlikte yaşlılar ve gençler ile birlikte başlatılan sokağa çıkma yasakları konusunda dikkat edilmesi gerekliliğine uyan vatandaş sayesinde virüs etkinliğini yavaş yavaş kaybetmekte.

Haberler 24.05.2020 - 14:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona-virüs normalleme sürecine girdiimiz u günlerde alnan tedbirler yava yava gevetilmekte. Bilim Kurulu öngörüsü ile birlikte yallar ve gençler ile birlikte balatlan sokaa çkma yasaklar konusunda dikkat edilmesi gerekliliine uyan vatanda sayesinde virüs etkinliini yava yava kaybetmekte. Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, yasaklarn vakalarn az olduu illerde ilk olarak yava kaldrlacan açklarken, sonrasnda da büyük ehirlerde seyre göre düzenleneceini açklad. stanbulda haa kritik durumun haki sürdüünü açklayan Bilim Kurulu üyeleri dikkatli olunmas ve sosyal mesafeye uyulmas konusunda sürekli uyarlarn yinelemekte.

ZMR, STANBUL, ANKARA KORONA DA ÖN SIRADA

Prof. Dr. Özkan, Yeni normale geçerken Ankara, stanbul, zmir gibi nüfusu youn olan ehirlerimizde geçilerin biraz daha sonra olmasn bekliyoruz dedi.

ADIM ADIM NORMALLEECEK

Yeni normal döneme geçite alnan önlemlerin adm adm kaldrlacan belirten Prof. Dr. Özkan, u anda 15 ilde seyahat kstlamasnn olduunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokaa çkma yasann olumlu etkilerinin olacan ifade etti. Prof. Dr. Özkan, 11 Maysta balayan bu admlara 4-8 hafta içerisinde adm adm devam edeceiz. Bunlar planlarken u il yarn açlr bu il 3 gün sonra açlr diye bir ey söz konusu deil, verileri takip etmemiz gerekiyor.

VAKA SAYISINA GÖRE;

Vaka saymz nasl gidiyor, ölüm saylar nasl gidiyor, iyileen says vaka saysnn üstünde mi bütün bunlar takip ederek, hatta il il deerlendirmek gerekiyor. Türkiyedeki olgularn yaklak yüzde 60 stanbulda. stanbul belki biraz daha geç bu sürece adm atabilir. Vaka saylarn ve ölüm saylarn, virüsün bulatrclk kat saysn da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git