İstanbul, İzmir, Ankara korona vaka sayısına göre düzelmeye gidilecek

Korona-virüs normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde alınan tedbirler yavaş yavaş gevşetilmekte. Bilim Kurulu öngörüsü ile birlikte yaşlılar ve gençler ile birlikte başlatılan sokağa çıkma yasakları konusunda dikkat edilmesi gerekliliğine uyan vatandaş sayesinde virüs etkinliğini yavaş yavaş kaybetmekte.

İstanbul, İzmir, Ankara korona vaka sayısına göre düzelmeye gidilecek

Korona-virüs normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde alınan tedbirler yavaş yavaş gevşetilmekte. Bilim Kurulu öngörüsü ile birlikte yaşlılar ve gençler ile birlikte başlatılan sokağa çıkma yasakları konusunda dikkat edilmesi gerekliliğine uyan vatandaş sayesinde virüs etkinliğini yavaş yavaş kaybetmekte. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan,  yasakların vakaların az olduğu illerde ilk olarak yavaş kaldırılacağını açıklarken, sonrasında da büyük şehirlerde seyre göre düzenleneceğini açıkladı. İstanbul'da haa kritik durumun haki sürdüğünü açıklayan Bilim Kurulu üyeleri dikkatli olunması ve sosyal mesafeye uyulması konusunda sürekli uyarılarını yinelemekte. 

İZMİR, İSTANBUL, ANKARA KORONA DA ÖN SIRADA

 Prof. Dr. Özkan, "Yeni normale geçerken Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin biraz daha sonra olmasını bekliyoruz" dedi.

ADIM ADIM NORMALLEŞECEK

Yeni normal döneme geçişte alınan önlemlerin adım adım kaldırılacağını belirten Prof. Dr. Özkan, şu anda 15 ilde seyahat kısıtlamasının olduğunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının olumlu etkilerinin olacağını ifade etti. Prof. Dr. Özkan, “11 Mayıs’ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde adım adım devam edeceğiz. Bunları planlarken ‘şu il yarın açılır bu il 3 gün sonra açılır’ diye bir şey söz konusu değil, verileri takip etmemiz gerekiyor.

VAKA SAYISINA GÖRE;

Vaka sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı vaka sayısının üstünde mi bütün bunları takip ederek, hatta il il değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’deki olguların yaklaşık yüzde 60’ı İstanbul’da. İstanbul belki biraz daha geç bu sürece adım atabilir. Vaka sayılarını ve ölüm sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler