İşten çıkarılan TPAO işçileri geri alınacak

TPAO. Batman Bölge Müdürlüğü’nde yemekhane ihalesini kazanan taşeron firmanın müdürü Behzat Güler, işten çıkarılan 62 işçinin işe geri alınacağına dair söz verdi.

Haberler 29.01.2021 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Nusaybin ve Batmanda, Türkiye Petrolleri A.O. Batman Bölge Müdürlüünde yemekhaneyi kazanan yeni firma, 79 yemekhane ve temizlik içisini iten çkarmt.

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüüne bal Diyarbakr Kurkan Kamp önünde bir haftadan beridir ime, Ama, Ekmeime Dokunma pankartyla grev düzenliyor.

TPAO Batman Bölge Müdürlüünde 15 yldr çaltn belirten baz içiler, bu süreçte 7 defa ihale deimesine ramen ilerinin banda olduunu söyledi.

Grevdeki içilerden Mehmet Nesim Kurt, Yeni müteahit kendi ekibi olduunu söylüyor, bizimle çalmayacan belirtiyor dedi.

Ömer Ylmaz adl içi de 8 yldr burada çaltn ancak imdi isiz kaldn dile getirdi.

çilere sözcülük eden Serdar pek de içilerin geri alnmas için siyasi partilerle görütüünü belirtti.

pek, Evet, firmalar deiiyor, bazlar ihaleyi kaybediyor ama imdiye kadar kimse bizi iten çkarmad. lk defa bir irket bunu yapyor dedi.

çilere müjde!

Taeron firmann müdürü Behzat Güler, 62 içiyi ie geri alacaklar sözü verdi.

Güler, Bahsedilen 79 kiinin iine son vermi deiliz. Dorusunu isterseniz biz bu içiler zaten benim ie aldm kiiler deil. Rakip firma ihaleyi kaybettii için hukuki olarak bu içilerin de i akdi tamamlanm oluyor. Ama buna ramen ben dier içiler ile çalmay sürdüreceim. Sadece 13 bölgeden 18 içi ile çalmay düünmüyorum. çünkü bu içiler Türk Petrolleri Ofisinin vermi olduu artnameye göre yeterliliini kaybetmi içilerdir. artnameye uymayan eleman ile çalmayacam. Hukuki olarak bunlarn hiçbiri ile çalmama hakkm var. Fakat ben olaya vicdani olarak yaklatm için 62 içi ile çalmam sürdüreceim ifadelerini kulland.

TPAO Batman Bölge Müdürlüü, 5 ilde günlük 35 bin varil olan üretiyor. Ancak burada da içilerin en büyük endiesi pandemi koullarnda iten çkarlmak.

Ana Sayfaya Git