İTTİHAD öğrencilerinden "Siyer Yarışması"na yoğun başvuru

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından organize edilen "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı Siyer Yarışmasına İTTİHADUL ULEMA medreselerinde eğitim gören öğrenciler yoğun teveccüh gösterdi.

Haberler 07.11.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TTHADUL ULEMA medreselerinde slami ilimler alannda eitim gören örenciler, Peygamber Sevdallar Vakfnn bu yl pandemi dolaysyla online olarak düzenleyecei Onu Oku, Onu Yaa temal Siyer Yarmasna bavuruda bulundular.

lkokul 4 ve 5inci snf, ortaokul 6,7 ve 8inci snf, lise 9,10,11 ve 12nci snf ile belirtilen eitim durumlar dnda kalanlar için olmak üzere 4 kategoride yaplacak olan yarma, bu yl pandemi dolaysyla online olarak gerçekleecek.

14 ubat 2021 Pazar günü gerçekleecek yarmaya bavurmak isteyen adaylar, bavurularn https://peygambersevdalilari.com adresi üzerinden kayt ilemlerini yapyor.

Her Müslüman Rabbini ve Peygamberini tanmakla yükümlüdür

Yarmaya bavuran TTHAD örencilerinden Ahmet çelik, snavn asl gayesine vurgu yaparak Öncelikle bu güzel çalmay düzenleyen Peygamber Sevdallar Vakf ve bu çalmada emei geçen herkesten Allah raz olsun. Öncelikle her Müslümann vazifesi, iman ettii Rabbini tanmasdr. Bizlerin, insanlara dünyaya geli gayesini bildiren Peygamberini tanmas, iman ettii Rabbini tanmas kadar önemlidir. Zira bir eyi tarif edene güvenmeyen, tarif eden eye de inanmaz. Bu güvenin de ancak ve ancak Hazreti Muhammedin yaantsnn bilinmesiyle mümkündür. Her yl girdiimiz ve kaybedeni olmayan Siyer Yarmasna bütün kardelerimizi davet ediyoruz. dedi.

Bir önceki yl da Siyer Yarmasna katlan Muhammed Furkan Sevim, 4üncü snfta iken yine Siyer Yarmasna katlmtm, dereceye girememitim. Allahn izniyle bu önümüzdeki yarmaya da katlarak 4üncü snftaki eksiklerimi bu yl tamamlayacam. Siyer Yarmasnda verilen ödüllerden ziyade Hazreti Muhammedin hayatn anlamak ve örenmek için katlacam. Allahn izniyle inallah kazanrm. temennisinde bulundu.

SYER YARIMASININ BZLERE HEM MADD VE MANEV KATKISI VARDIR

Daha önce 2nci kategoride yarmaya katlp bu yl da lise düzeyinde yarmaya katlacak olan Said Hasan Canözü, Geçen sene yarmaya 8inci snf olarak katlmtm. Bu sene lise bir düzeyinde gireceim. Kaybedeni olmayan Siyer Yarmasnn bizlere hem maddi hem de manevi katks vardr. Böyle güzel bir yarmaya çevremizde tandmz herkesin katlmasn salamalyz. Geçen sene girdiim Siyer Yarmasnda Peygamber Efendimizin hayatn örendim ve örnek yaantsn hayatma da uygulamaya çalyorum. ifadelerini kulland.

Yarmay düzenleyen Peygamber Sevdallar Vakfna teekkürlerini ileten smail Karavil ise, Bu Siyer Yarmasn yapmalarnn amac, yarmayla birlikte Peygamberin hayatn örenmeye teviktir. Bu da yarmaya katlanlar için güzel bir tecrübedir. Siyer Yarmasna katlanlarn alacaklar ödüllerle birlikte Peygamber hayatn örenmek açsndan güzel bir çalmadr. Böylesine güzel bir yarmay tertiplediklerinden dolay onlara teekkür ediyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git