Su faturası kabaracak! yüzde 10 zam

İzmir halkının su faturaları yılbaşından itibaren oldukça kabaracak.

Haberler 29.11.2016 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde 1 Ocak 2017 itibari ile su faturalar oldukça kabaracak. Suya yüzde 10 zam yapld. Vatandan su faturas isyan ise bitmek bilmeyecee benziyor

zmir Büyükehir Belediye Bakan Aziz Kocaolunun katlmyla gerçekletirilen belediye meclisi kasm ay 8. oturumunda, komisyonlara havale edilen su zamm görüüldü.

Yaplan oylamada, 1 Ocaktan itibaren suya yüzde 10 zam yaplmasna karar verilerek, 0-20 metreküp suyun birim fiyat 3,60 liradan 3,96 liraya, 21 metreküp ve üzeri 8,44 liradan 9,28 liraya, konut d kademesiz tarife ise 9,11 liraya çkarld.

AK Parti grubu su zammna red oyu verirken, yüzde 10luk zamm eletiren AK Parti Grup Bakan Vekili Bilal Doan, Her zaman övündüünüz, Avrupaya örnek gösterdiiniz projeler bu yl yok. O halde zam niye? Olmayan yatrmlarn acsn da zam yaparak halktan çkarmaktan vazgeçin. dedi.

Doan, havada kalan, balanmayan projelerin sorumlusunun dar gelirli vatandalar olmadn belirterek, Son yüzde 10 zamla birlikte yerel seçimlerin ardndan su faturalarna yaplan toplam zam orannn neredeyse yüzde 40a ulatn görüyoruz. 2012 ylnda 2,28 kurua satlan suyun fiyat bugün 4 liraya merdiven dayamtr. Deyim yerindeyse zmirli size oy verdi, siz zam yaptnz. 3 ylda suya neredeyse yar yarya zam yapan baka bir belediyeye denk gelmedik. Gelin tasarruf yapn, suya zam yapmayn, kaçaklar önleyin. diye konutu.

zmirde uygulanan kademeli su kullanm uygulamasnn kaldrlmasn da isteyen Doan, hükümetin son çkard kanun hükmündeki kararname ile belde ve krsalda yaayan vatandalara suda yaplan yüzde 50lik indirimin halk çok mutlu ettigini kaydetti.

Doannn eletirilerine yant veren Kocaolu, ZSU 80 vilayetle kyaslanmaya hazrdr. dedi.

Kocaolu, çevre yatrmlarnda en gelimi ülkelerle bile yaracak durumda olduklarn belirterek, Yüzülebilir körfez projesini gerçekletireceiz. Eletirilecek bir konu vard. Su patlaklar konusunda gecikme yaanmtr. Oturduk arkadalarla konutuk. Bir daha yaanmamas için gerekli önlemleri alyoruz. dedi.

Meclis toplantsnda, ZSU Genel Müdürlüünün 2017 bütçesi, AK Parti grubunun red oylarna kar 1 milyar 780 milyon 127 lira olarak kabul edildi.

Ana Sayfaya Git