Kâbus sürüyor

İzmir'de sahte alkolden 4 kişi daha hastaneye kaldırıldı ölü sayısı 15 oldu, Mersin'de ise beş kişi yaşamını yitirdi. İzmir’de, sahte içki tüketmeleri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Hastaneye kaldırılan çok sayıda kişinin tedavisi ise devam ediyor. Mersin’de de, sahte alkol içtikleri iddiasıyla hastaneye kaldırılan 5 kişi, yaşamını yitirdi. Kırıkkale'de ise sahte içkiden 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bir kötü haber de İstanbul'dan geldi. İstanbul Barosu avukatlarından Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu'nun sahte alkolden hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberler 13.10.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde sahte içkiden zehirlendiini belirterek hastaneye bavuranlardan 6snn daha yaamn yitirmesiyle ölenlerin says 16ya çkt.

ZMRDE ÖLÜMLER ARTTI

Alnan bilgiye göre, metil alkol zehirlenmesiyle hastaneye kaldrlan 6 kii daha hayatn kaybetti. Ölenlerin cenazeleri, otopsi için zmir Adli Tp Kurumuna götürüldü.

Metil alkol zehirlenmesi üphesiyle 9 Ekimden bu yana hastaneye bavuranlardan ölenlerin says 16ya yükseldi. Hastanelerde tedavi gören kii saysnn da 18 olduu örenildi.

SORUTURMA SÜRÜYOR

Yürütülen soruturmalar kapsamnda gözaltna alnan kii says 12ye ulat.

Sahte içki ürettii belirlenen zanllardan bazlarnn yakalanma olaslna kar edindikleri etil alkolün ambalajna dezenfektan etiketi yaptrd iddia edildi. Kaçak yollarla üretilen ve zehirlenmelere neden olan sahte içkilere de dezenfektan kaynakl metil alkol karm olabilecei belirtildi.

58 TON SAHTE çK

Öte yandan 1 Ocaktan bu yana zmirde, 8 tonu bu hafta içinde yaplan operasyonlarda olmak üzere 58 ton sahte içki ele geçirildii bildirildi.

zmirde 9 Ekimde sahte içkiden zehirlendii iddia edilen 18 kii kentteki hastanelere bavurmutu. Hastaneye kaldrlanlardan 6s önceki gün, 4ü dün yaamn yitirmiti. Yürütülen soruturma kapsamnda 5 i yeri, 1 depo ve 1 ikamete operasyon düzenlenmiti.

MERSNDE BE ÖLÜ

Öte yandan, Mersinde sahte alkol içtikleri iddiasyla hastaneye kaldrlan 5 kii yaamn yitirdi.

Merkez Toroslar ilçesindeki büfeye baskn yapan polis ekipleri, ele geçirilen 19 adet yarmar litrelik ielerdeki svnn metanol oran yüksek sahte içki olduunu saptad. Kapatlan büfenin iletmecileri H.Ü. ve E.A. gözaltna alnd. üpheliler, sahte içkileri M.F. isimli kiiden temin ettiklerini söyledi. M.F.nin merkez Mezitli ilçesindeki evine baskn yapan ekipler, 52 bidon içinde toplam 260 litre etil alkol ile çok sayda bo ie ve etiket ele geçirdi. M.F. ile yannda bulunan ismi açklanmayan 1 kii daha gözaltna alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan 4 üpheli, adliyeye sevk edildi. üphelilerden 3ü çkarld mahkemece tutuklanrken, 1i ise serbest brakld.

Öte yandan Mersin polisi, büfeden sahte içki satn ald belirlenen ve ölüm tehlikesi atlatan 8 kiiye de ulap toplam 19 litre sahte içkiye el koydu. Ayrca kent genelindeki yaklak 650 büfede sahte içki denetlemesi yapan polis, halk internet üzerinden etil alkol alm yapmamas konusunda uyard.

AVUKAT YAAMINI YTRD

stanbul Kartalda sahte içkiden zehirlenen 36 yandaki avukat Hakk Ouzhan ahinolu öldü. Kartalda 36 yandaki Hakk Ouzhan ahinolu isimli avukat geçtiimiz günlerde kulland sahte içkiden zehirlendi. Hastaneye kaldrlan Ouzhan yaplan tüm müdahalelere ramen hayatn kaybetti.

Ana Sayfaya Git