Kadına yönelik işlenen suçlar politiktir

Kadınlara yönelik artan baskılara dikkat çeken Tüm Bel Sen Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, "Kadına karşı işlenen suçlar politiktir. Biz bu suçlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberler 22.08.2020 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Amed ubeler Platformu, kadnlar üzerinden yürütülen taciz, tecavüz, gözalt ve tutuklama politikalarna ilikin basn toplants düzenledi. Eitim Sen 1 Nolu ubede düzenlenen toplantda Kirli ellerinizi kadnlardan çekin, Basklar bizi yldramaz pankartlar açld.

Toplantda konuan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikas (TÜM BEL SEN) ube Ebakan Nihal Yank, erkek egemen iktidarn kadna kar saldrlarna her gün yenisini eklediini belirterek, kadn kazanmlarnn ise hedef alndn söyledi.

BOYUN EMEYECEZ

Gözalt ve operasyonlarn rutin bir hal aldn ifade eden Yank, Eitim Sen Merkez Kadn Sekreteri Derya Yulcu ve Eitim Sen Mu ubenden iki üyelerinin gözaltna alnmasna tepki göstererek, serbest braklmalarn istedi. Yank, Katldklar sendikal faaliyetler sebep gösterilerek alnan bu hukuksuz karar neticesinde anlyoruz ki bu sistem bu yönetim sendikalarmz, anayasal haklarmz yok saymakta, eylem ve etkinliklerimizi kriminalize etmeye çalmaktadr. Ancak buradan bir kere daha tekrar etmek istiyoruz ki, bizler hak savunucular olarak alacanz bütün hukuksuz, adaletsiz kararlarnza, uygulamalarnza ramen vaz geçmeyip, boyun emeyip mücadelemizi kaldmz yerden devam ettireceiz dedi.

stanbul Sözlemesine yönelik saldrlarn paralelinde, kadna, çocuklara yönelik iddet ve tecavüzün youn bir ekilde arttn kaydeden Yank, devletin cezaszlk politikasyla iddeti beslemeye ve merulatrmaya devam ettiinin altn çizdi.

KADINA KARI LENEN SUçLAR POLTKTR

Konumasnda Batmanda Uzman çavu Musa Orhann tecavüz ederek ölümüne neden olduu pek Erin yaadklarn da hatrlatan Yank, Bizler kadna kar suç ileyen suçlulara kar cezaszlk politikalarndan vazgeçmeye ve hak ettii cezann bir an önce verilmesi çarsnda bulunuyoruz. Tecavüzcü Musa Orhan adl uzman çavuun en ar ekilde hak ettii cezann verilmesini istiyoruz. Biz kadnlar bu saldrlara kar mücadelemizi yükselterek, büyüterek devam edeceiz. Bir kez daha söylüyoruz kadna kar ilenen suçlar politiktir. Ve biz bu suçlara kar mücadele etmeye devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git