Görüş Bildir

Kadına yönelik işlenen suçlar politiktir

Kadınlara yönelik artan baskılara dikkat çeken Tüm Bel Sen Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, "Kadına karşı işlenen suçlar politiktir. Biz bu suçlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kadına yönelik işlenen suçlar politiktir

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, kadınlar üzerinden yürütülen taciz, tecavüz, gözaltı ve tutuklama politikalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen 1 No'lu Şube'de düzenlenen toplantıda "Kirli ellerinizi kadınlardan çekin", "Baskılar bizi yıldıramaz" pankartları açıldı.

Toplantıda konuşan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, erkek egemen iktidarın kadına karşı saldırılarına her gün yenisini eklediğini belirterek, kadın kazanımlarının ise hedef alındığını söyledi.

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Gözaltı ve operasyonların rutin bir hal aldığını ifade eden Yanık, Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve Eğitim Sen Muş Şube'nden iki üyelerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, serbest bırakılmalarını istedi. Yanık, "Katıldıkları sendikal faaliyetler sebep gösterilerek alınan bu hukuksuz karar neticesinde anlıyoruz ki bu sistem bu yönetim sendikalarımızı, anayasal haklarımızı yok saymakta, eylem ve etkinliklerimizi kriminalize etmeye çalışmaktadır. Ancak buradan bir kere daha tekrar etmek istiyoruz ki, bizler hak savunucuları olarak alacağınız bütün hukuksuz, adaletsiz kararlarınıza, uygulamalarınıza rağmen vaz geçmeyip, boyun eğmeyip mücadelemizi kaldığımız yerden devam ettireceğiz" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırıların paralelinde, kadına, çocuklara yönelik  şiddet ve tecavüzün yoğun bir şekilde arttığını kaydeden Yanık, devletin cezasızlık politikasıyla şiddeti beslemeye ve meşrulaştırmaya devam ettiğinin altını çizdi.

'KADINA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR POLİTİKTİR'

Konuşmasında Batman'da Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tecavüz ederek ölümüne neden olduğu İpek Er'in yaşadıklarını da hatırlatan Yanık, "Bizler kadına karşı suç işleyen suçlulara karşı cezasızlık politikalarından vazgeçmeye ve hak ettiği cezanın bir an önce verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Tecavüzcü Musa Orhan adlı uzman çavuşun en ağır şekilde hak ettiği cezanın verilmesini istiyoruz. Biz kadınlar bu saldırılara karşı mücadelemizi yükselterek, büyüterek devam edeceğiz. Bir kez daha söylüyoruz kadına karşı işlenen suçlar politiktir. Ve biz bu suçlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi