Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Diyarbakır Şubeleri “Kadınlar Size Allah’ın emanetidir” temasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kahvaltıda bir araya gelerek, istişare yaptı.

Haberler 12.03.2017 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç/Muhammet YILDIZ

DYARBAKIR-Eitim Bir-Sen ve Memur Sen Diyarbakr ubeleri 8 Mart Dünya Kadnlar gününün hafta içine denk gelmesinden dolay erteledikleri kadnlar gününü dün Kadnlar Size Allahn emanetidir temasyla yapm yeni tamamlanan Büyükehir Öretmen evinde kahvaltl toplantyla, deerlendirdi.

Düzenlenen etkinlikte davetliler kapda karanfillerle karland. Bayan öretmenlerin aileleri ile katldklar programda renkli görüntüler olurken, Eitim Bir Sen 1 Nolu ube Bakan Yunus Memi davetlilere hitaben bir açklama yapt. Memi, Bizim inancmza göre Allahn emaneti olan kadnlar bizim için her gün önemlidir dedi.

YÜZDE 50S BAYANLARDAN

Elbette ki 8 Mart Dünya Kadnlar günü kadnlar açsndan, bizler açsndan son derece önemli bir gün olsa da bizim inancmza göre kadnlar bizim için her gün önemli ve deerlidir. diyen Memi unlar söyledi; Dolaysyla sendikaclk anlaynda da kadnlarn olmad bir sendikaclk anlay da düünülemez. Bugün Diyarbakr da sizlerin göstermi olduu çabalarla 7 bin civar bir üye kitlemiz bulunmakta. Dolaysyla bu 7 bin üyenin yaklak yüzde 50 civar bayanlardan oluuyor. O yüzden siz bayanlarn alanda, okullarda daha aktif bir ekilde çalmasn çok önemli buluyoruz. Dolaysyla okullarnzda fikri, zikri düüncesi ne olursa olsun bütün insanlarla iletiim içerisinde olup sendikamzn yapm olduu çalmalar sürekli anlatmanz ve sendikal mücadelenin önemini anlatmanz istiyoruz.

SENDKAL ANLAYIIMIZ

Memi, sözlerini öyle tamamlad

Hatrland üzere 28 ubat sürecinden sonra çok ciddi bir ekilde neredeyse bayanlarn topuklu ayakkabsndan tutun saç ekline kadar müdahale eden bir zihniyetle kar karya geldik. Daha sonra Memur-senimizin 12 Milyon imza toplamas ile bu ucube kararlar son buldu. Ve bunlarda alanda Memur-Senin ve Eitim-Bir-Senin sürekli söz sahibi olmasyla bayanlar arsnda ki ayrmclk dahi kabul edilmedi ve bayanlar arasnda ayrmclk sokan bir zihniyet anlayyla halen bugün dahi devam ediyor bu zihniyet. Dolaysyla arkadalar sizden sendikann olmazsa olmazlarsnz, sizlerin bayanlarn olmad bir topluluk bir sendikal anlay asla söz konusu olamaz. Cennet analarn ayaklar altnda ise siz, anne adaylar ve anneler bu topluluk açsndan sendikal kimlik açsndan da hem okulda, hem toplumda üzerinize düen bu ar yükü göüsleyip alanda daha ciddi bir ekilde çalmanz gerekiyor. Üstad bediüzzamann söylemi olduu u söz; üç tane biri alt alta toplarsanz üç yapar ama üç tane bir yan yana gelirse yüz on bir yapar dolaysyla yeni parolamzda Memur- Sen genel merkezimizin balatm olduu 1 milyon yüz on bir bin yüz on bir saysn hedefliyoruz. Ve bu hedef dorultusunda da sizler okullarda çevrenizde kimler varsa bu balamda ciddi bir ekilde çalp üye yapmanz ve dier üye olmayan insanlarla daha ciddi bir ekilde diyalog kurmanz arzu ediyorum

Ana Sayfaya Git