Görüş Bildir

Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Diyarbakır Şubeleri “Kadınlar Size Allah’ın emanetidir” temasıyla 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kahvaltıda bir araya gelerek, istişare yaptı.

Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir

Tahir KARAKEÇİ/Muhammet YILDIZ

DİYARBAKIR-Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Diyarbakır şubeleri 8 Mart Dünya Kadınlar gününün hafta içine denk gelmesinden dolayı erteledikleri kadınlar gününü dün “Kadınlar Size Allah’ın emanetidir” temasıyla yapımı yeni tamamlanan Büyükşehir Öğretmen evinde kahvaltılı toplantıyla, değerlendirdi.

Düzenlenen etkinlikte davetliler kapıda karanfillerle karşılandı. Bayan öğretmenlerin aileleri ile katıldıkları programda renkli görüntüler olurken, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yunus Memiş davetlilere hitaben bir açıklama yaptı. Memiş, “Bizim inancımıza göre Allah’ın emaneti olan kadınlar bizim için her gün önemlidir” dedi.

“YÜZDE 50'Sİ BAYANLARDAN”

“Elbette ki 8 Mart Dünya Kadınlar günü kadınlar açısından, bizler açısından son derece önemli bir gün olsa da bizim inancımıza göre kadınlar bizim için her gün önemli ve değerlidir." diyen Memiş şunları söyledi; "Dolayısıyla sendikacılık anlayışında da kadınların olmadığı bir sendikacılık anlayışı da düşünülemez. Bugün Diyarbakır da sizlerin göstermiş olduğu çabalarla 7 bin civarı bir üye kitlemiz bulunmakta. Dolayısıyla bu 7 bin üyenin yaklaşık yüzde 50 civarı bayanlardan oluşuyor. O yüzden siz bayanların alanda, okullarda daha aktif bir şekilde çalışmasını çok önemli buluyoruz. Dolayısıyla okullarınızda fikri, zikri düşüncesi ne olursa olsun bütün insanlarla iletişim içerisinde olup sendikamızın yapmış olduğu çalışmaları sürekli anlatmanızı ve sendikal mücadelenin önemini anlatmanızı istiyoruz."

SENDİKAL ANLAYIŞIMIZ

Memiş, sözlerini şöyle tamamladı;

"Hatırlandığı üzere 28 Şubat sürecinden sonra çok ciddi bir şekilde neredeyse bayanların topuklu ayakkabısından tutun saç şekline kadar müdahale eden bir zihniyetle karşı karşıya geldik. Daha sonra Memur-sen’imizin 12 Milyon imza toplaması ile bu ucube kararlar son buldu. Ve bunlarda alanda Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in sürekli söz sahibi olmasıyla bayanlar arsında ki ayrımcılık dahi kabul edilmedi ve bayanlar arasında ayrımcılık sokan bir zihniyet anlayışıyla halen bugün dahi devam ediyor bu zihniyet. Dolayısıyla arkadaşlar sizden sendikanın olmazsa olmazlarısınız, sizlerin bayanların olmadığı bir topluluk bir sendikal anlayışı asla söz konusu olamaz. Cennet anaların ayakları altında ise siz, anne adayları ve anneler bu topluluk açısından sendikal kimlik açısından da hem okulda, hem toplumda üzerinize düşen bu ağır yükü göğüsleyip alanda daha ciddi bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Üstad bediüzzamanın söylemiş olduğu şu söz; üç tane biri alt alta toplarsanız üç yapar ama üç tane bir yan yana gelirse yüz on bir yapar dolayısıyla yeni parolamızda Memur- Sen genel merkezimizin başlatmış olduğu 1 milyon yüz on bir bin yüz on bir sayısını hedefliyoruz. Ve bu hedef doğrultusunda da sizler okullarda çevrenizde kimler varsa bu bağlamda ciddi bir şekilde çalışıp üye yapmanızı ve diğer üye olmayan insanlarla daha ciddi bir şekilde diyalog kurmanızı arzu ediyorum”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi