Kadir Gecesi bu gece! Kadir Gecesi'nde ne okumalı? Kadir Gecesi'nde ne yapmalı?

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi, bu gece kutlanacak. İslam dininde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bu akşam, tüm İslam dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de kutlanacak. Kadir Gecesi duası nedir? Kadir Gecesi’nde ne okumalı?

Haberler 19.05.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadir Gecesi, Ramazan aynn son on gününde gizli olduuna inanlan, ancak yaygn kanaate göre ayn 27. gecesine tekabül ediyor.

Kuran- Kerimin indirildii gece olarak da bilinen bu gece için ayn isimli bir sure de bulunuyor. 5 ayetten oluan Kadir suresinde, bu gecenin bin aydan daha hayrl olduu bir ayette belirtiliyor.

KADR GECES

Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü i için iner de iner. O gece, tan yerinin aarmasna kadar bir esenliktir ayetleri, Kadir Suresinin son ayetlerini oluturuyor.

Bu gece Müslümanlar için büyük önem arzediyor, çünkü bu gecede kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve alaca sevab Allahtan bekleyerek ibadetle geçirirse geçmi günahlarnn balanacana inanlyor.

KURAN-I KERM NDRLD

Bütün insanlk için hidayet rehberi olan Kuran- Kerimin bu gecede indirilmeye balanm olmasnn Kadir Gecesini dier bütün zaman dilimlerinden üstün klar.

Kadir Gecesi, Ramazan aynn manevi ikliminde bir ay süren feyizli ve youn ibadetlerin, ruhun üzerindeki tesirlerini yakndan hissedebilmek, yeni manevi hamlelere ve nefsi mücadelelere hazrlanmak için sunulan bulunmaz bir frsat gecesidir. te bu anlaml gecede okunacak dualar;

KADR SRES OKUNUU

Bismillhirrahmnirrhm.

nn enzelnhü f leyletilkadr.

Ve m edrke m leyletülkadr.

Leyletülkadri hayrün min elfiehr.

Tenezzelülmeliketü verrhu

fh bi-izni Rabbihim, min külli emr.

Selmün, hiye hatt matleil fecr.

KADR SRES ANLAMI

Rahmn ve Rahm olan Allahn adyla.

üphesiz Biz, (Kuran) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduunu sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan daha hayrldr.Melekler ve Ruh (Cebrail),Rabbinin izni ile her i için (semdan yere) o gece inerler. O gece tan yeri aarana kadar esenliktir.

ALLAHIM;

nsan deerlerin hor görüldüü, dn düüncede krlmalarn yaand, her tarafta ba bolarn gürültülerinin duyulduu günümüzde, baka bir ey deil, bizleri gönül insanlar eyle ya Rabbi!

Kadir Gecesi hürmetine gönül insanlar eyle Ya Rabbi!

HATM DUASI

Ramazan aynda okunmaya balayan Kurann Kadir Gecesinde veya öncesinde tamamlanp,hatim duasnn o gece yaplmasna eskiden olduu gibi günümüzde de dikkat ediliyor.

Baz camilerde yaplan dualar sabaha kadar sürerken, Kadir Gecesinden nasibini almak isteyenler, yats ve teravih namaznn yan sra tesbih namaz da klyor. Meleklerin yeryüzüne indii gece, tan yeri aarana kadar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git