Kafelere baskın!

Bağlar Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin uğradıkları mekanlar olarak bilinen internet kafelere yönelik denetimleri artırdı.

Haberler 09.10.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi, fiziki koullarn yetersizlii , ruhsat eksiklii ve hijyensiz koullarn yan sra kumar,yasa d bahis ile genel ahlak bozmaya yönelik olumsuz içerikli yaynlarla gündeme gelerek vatandalarn ikayetlerine konu olan internet kafeleri mercek altna alarak denetimleri sklatrd.

OKULLARIN AçILMASIYLA VELLERN KABUSÜ OLDULAR

Yeni eitim ve öretim ylnn balamasndan sonra örencilerin uradklar mekanlar olarak bilinen internet kafelere yönelik denetimleri artran Balar Belediyesi Ruhsat Ve Denetim Müdürlüü ekipleri,yasalara ve kurallara uymadklar tespit edilen iletmelere çeitli oranlarda para cezalar kesti,ruhsat olmayan ve eksikleri tespit edilen iyerlerine belirlenen süre içerisinde belediyeye bavurup ilemleri tamamlamalar artyla uyarlarda bulundu. Yaplan denetimlerde,daha önceki uyarlar dikkate almayan baz iyerleri ekipler tarafndan mühürlendi.

KIRAATHANELERDE HJYEN DENETM

Belediye ekipleri,internet kafelerin yan sra ilçede bulunan kraathanelerde de hijyen koullarna uyup uymadklar konusunda denetimler gerçekletirdi.

Yaplan denetimlerde baz i yerlerinin hijyen koullarna uymad,bazlarnn da ruhsatsz olarak faaliyet gösterdii tespit edildi.

Koullar yerine getirmeyen kraathanelere uyarlarda bulunan ekipler,bir sonraki admda yasal ilem uygulanacan dile getirerek , çocuklarn bu ortamlarda yer almamas konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

çOCUKLARIN GELECE KARARTILMASIN

çocuklarn internet kafe ve kraathane ortamlarndan uzak tutulmas konusunda oldukça hassas bir tutuma sahip olduklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Yarnlarmzn umudu olan çocuklarmzn yeri internet kafeler ve kraathaneler deil,eitim yuvalar ve kendi evleridir. Biz bu konuda çok hassas bir tutuma sahibiz. letme sahiplerinin bu konuda duyarl olmasn bekliyoruz. Ekiplerimiz,vatandamzn huzuru,sal ve güvenlii için çalmalarn devam ettirecek. Herkes bu konuda sorumluluk duygusu ile hareket edip üzerine düeni yerine getirirse toplumumuz ve çocuklarmz bu tehlikelerden bertaraf olmu olur ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git