Kalemi aldılar silahı verdiler

Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor

Haberler 21.04.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 596nc gününde devam ediyor.

Kütahyadan gelerek kz Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent, eylemlerinde kararl olduunu, çocuuna kavuana kadar HDP il binas önünde bekleyiini sürdüreceini söyledi.

Levent kzn çok özlediini dile getirerek, Elinizden kalemi aldlar, silah verdiler. O silah atn, kalemlere layksnz. Onlara deil, dizimizin dibine layksnz. Evladm HDPden istiyorum. Almadan geri dönmeyeceim. Kararlym. dedi.

Olu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de evlat nöbetini sonuna kadar sürdürmeye kararl olduklarn aktard.

Demir, unlar kaydetti:

Bunlar çok ükür artk daa eleman kazandramyorlar. HDP çocuklarmz götürüp PKKya teslim etti. Bizim bamza bunlar getiren HDPdir. Devletimiz güçlü, devletimiz büyük. Kaçn, devletimize snn. Anne ve babalarn bu çilesi bitsin.

HDPY KAPATTIKLARI ZAMAN KANDL KAPATACAKLAR

6 yl önce kaçrlan olu Özkan için HDP binas önünde 596nc günde de evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, eylemlerinde kararl olduklarn aktard. HDPlilerin dün binadaki masa ve sandalyeleri kamyonete yükleyip, gittiklerini aktaran Aydn, unlar söyledi:

Demek ki eylemimiz gerçekten sonuç verdi. Masa ve sandalyelerini dün yükleyip götürdüler. Baka yere tanyorlar. Suçludurlar. HDPnin kapatlacan biliyorlar. O yüzden maduriyet rolüne girmek istiyorlar ama kimse inanmasn bunlara. Bunlar bizim çocuklarmz daa gönderdi. Bunlar PKK ile i birlii yaptlar, bizim çocuklarmz daa gönderdiler. O yüzden suçluydular ve kaçtlar gittiler. HDPyi kapattklar zaman sanki Kandili kapatacaklar; çünkü bizim çocuklarmz onlar daa gönderiyor. Eer olum da beni duyuyorsa güvenlik güçlerine teslim olsun. Devletimiz efkatlidir, merhametlidir. PKKya kanmayn. Kaçmak istediinizi biliyoruz. Kaçn, devletine gelin. Devletimizden baka hiçbir eyden bize fayda gelmez. Orada bizim çocuklarmz kullanyorlar. Kendi çocuklarn en güzel yerlere, Avrupaya gönderiyorlar, bizim çocuklarmz da maaralarda ölüme terk ediyorlar. Artk bu HDP ve PKKnn iç yüzünü herkes görsün. Biz eylemimize sonuna kadar devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git