Kalemi aldılar silahı verdiler

Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor

Kalemi aldılar silahı verdiler

Diyarbakır anneleri dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 596'ncı gününde devam ediyor.

Kütahya'dan gelerek kızı Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent, eylemlerinde kararlı olduğunu, çocuğuna kavuşana kadar HDP il binası önünde bekleyişini sürdüreceğini söyledi.

Levent kızını çok özlediğini dile getirerek, "Elinizden kalemi aldılar, silah verdiler. O silahı atın, kalemlere layıksınız. Onlara değil, dizimizin dibine layıksınız. Evladımı HDP'den istiyorum. Almadan geri dönmeyeceğim. Kararlıyım." dedi.

Oğlu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de evlat nöbetini sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduklarını aktardı.

Demir, şunları kaydetti:

"Bunlar çok şükür artık dağa eleman kazandıramıyorlar. HDP çocuklarımızı götürüp PKK'ya teslim etti. Bizim başımıza bunları getiren HDP'dir. Devletimiz güçlü, devletimiz büyük. Kaçın, devletimize sığının. Anne ve babaların bu çilesi bitsin."

'HDP'Yİ KAPATTIKLARI ZAMAN KANDİL'İ KAPATACAKLAR'

6 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan için HDP binası önünde 596'ncı günde de evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, eylemlerinde kararlı olduklarını aktardı. HDP'lilerin dün binadaki masa ve sandalyeleri kamyonete yükleyip, gittiklerini aktaran Aydın, şunları söyledi:

"Demek ki eylemimiz gerçekten sonuç verdi. Masa ve sandalyelerini dün yükleyip götürdüler. Başka yere taşınıyorlar. Suçludurlar. HDP'nin kapatılacağını biliyorlar. O yüzden mağduriyet rolüne girmek istiyorlar ama kimse inanmasın bunlara. Bunlar bizim çocuklarımızı dağa gönderdi. Bunlar PKK ile iş birliği yaptılar, bizim çocuklarımızı dağa gönderdiler. O yüzden suçluydular ve kaçtılar gittiler. HDP'yi kapattıkları zaman sanki Kandil'i kapatacaklar; çünkü bizim çocuklarımızı onlar dağa gönderiyor. Eğer oğlum da beni duyuyorsa güvenlik güçlerine teslim olsun. Devletimiz şefkatlidir, merhametlidir. PKK'ya kanmayın. Kaçmak istediğinizi biliyoruz. Kaçın, devletine gelin. Devletimizden başka hiçbir şeyden bize fayda gelmez. Orada bizim çocuklarımızı kullanıyorlar. Kendi çocuklarını en güzel yerlere, Avrupa'ya gönderiyorlar, bizim çocuklarımızı da mağaralarda ölüme terk ediyorlar. Artık bu HDP ve PKK'nın iç yüzünü herkes görsün. Biz eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz