Kamuda dönüşümlü mesai!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek

Haberler 24.03.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla Koronavirüsle Mücadele Kapsamnda Kamu çalanlarna Yönelik lave Tedbirler konulu genelge Resmi Gazetenin mükerrer saysnda yaymland.

Genelgeye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn yaylmnn en aza indirilmesi amacyla salgnla mücadeleyi, etkilerinin azaltlmasna yönelik faaliyetleri zafiyete uratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak ekilde, ihtiyac karlayacak kadar asgari sayda personelin bulundurulmas artyla çaltrlma biçimine baklmakszn kamu kurum ve kurulularnda çalanlara, uzaktan çalma, dönüümlü çalma gibi esnek çalma yöntemleri uygulanabilecek.

DÖNÜÜMLÜ çALIABLECEK

Buna dair usul ve esaslar, Cumhurbakanl bal, ilgili ve ilikili kurum ve kurulular için üst yönetici, bakanlklar, bal, ilgili ve ilikili kurum ve kurulular için bakan, tara tekilatlar ile mahalli idareler, bal kurulular ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye bakan, dier kamu kurum ve kurulular için üst yönetici tarafndan belirlenecek. Bu belirleme yetkisi devredilebilecek.

Dönüümlü çalanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfnda idari izinli saylacak.

Genelge kapsamnda esnek çalma yöntemlerinden faydalanan çalanlar ile idari izinli saylanlar bu sürede istihdamlarna esas görevlerini fiilen yerine getirmi saylacak.

Uzaktan veya dönüümlü çalanlar ile görev yerinde çalanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluu açsndan eit olacak. Uzaktan veya dönüümlü çalanlar ile idari izinli saylanlarn mali ve sosyal hak ve yardmlar ile dier özlük haklar sakl kalacak.

dari izinliler, uzaktan veya dönüümlü çalanlar amirlerinin izni dnda görev mahallerinden ayrlamayacak, hizmetine ihtiyaç duyulanlar çarldklar anda görevine dönmek zorunda olacak.

Daha önce, Kovid-19 kapsamnda idari izinli saylanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli saylmaya devam edecekler. Yllk veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalanlar da genelge kapsamnda belirlenecek usul ve esaslar dahilinde idari izinli saylabilecek.

Ana Sayfaya Git