Karar bekleniyor İbrahim Erkal öldü mü? Beyin ölümünden kurtulacak mı? İşte son dakika

İbrahim Erkal öldü mü soruları gün gün meraklı bekleyişlerle aranmaktayken, İbrahim Erkal'ın sağlık durumu ile alakalı son dakka bir açıklama daha geldi. Peki İbrahim Erkal öldü mü? Beyin ölümü nasıl olur gibi merak edilen konular son dakika bilgileriyle.

Haberler 11.05.2017 - 15:01 Son Güncelleme : 11.05.2017 - 15:21

Yakak bir ay önce evlerinin otoparknda geçiridi beyin knamasndan mütevellit youn bakmda tedavi gördüü biliinen ve günlerdir brahim Erkal Öldü mü sorularnn merak edildii konu ilealakal Salk Bakan Recep Akda açklama yapt. brahim Erkal öldü mü sorular günlerdr sorulmakta iken geçtiimiz gün tedavi gördüü hastaneden beyin ölümü gerçekleti açklamas yaplmt ve bu haber akabinde de tekrardan herkes brahim Erkaln son salk durumunu merak etmiti. te hastanede ve bakandan son durum açklamas. Tüm sevenlerinin hastanede bekledii ve bir umut uyanrsa dedii usta sanatç için karar verildi mi umut var m?

BRAHM ERKAL SALIK DURUMU

Yapt aklama ile beyin ölümü konusuna deinen Bakan Akda, brahim Erkaln beyin ölümünün gerçekletiini ve hiç bir beyin fonksiyonun çalmadn açklad. Bunun geriye dönüünün olmadn sözlerine ekleyen Akda, Erkal için de ayn durum söz konusu dedi. brahim Erkaln salk durumuyla ilgili konuan Akda, Deerli hemehrimiz, deerli kardeimizin beyin ölümünün gerçekletiini doktorlar kamuoyuna duyurdular. Takdiri ilahi yapacak fazla bir ey yok. Cenab- hak ailesine de sabrlar versin dedi. Akda, beyin ölümü ile gerçek ölüm arasndaki farka da deinerek, Beyin ölümüyle gerçek ölüm arasndaki fark vatandalarmz bilmeyebilirler. Beyin ölümü, vücudun organlar henüz canlln korurken, kiinin beyninin tamamen fonksiyonunu yitirmesi oluyor. Bunun geriye dönüü yok. Bunu tespit etmi durumdalar. Cenab- Allah kolaylk versin kendisine ve ailesine diye konutu.

BEYN ÖLÜMÜ NEDR

Beyin ölümü, tüm beyin fonksiyonlarnn geri dönüsüz kaybdr. lk olarak 1968 ylnda Harvardda tanmlanm ve beyin ölümü kriterleri Harvard Kriterleri olarak yerlemitir. Bu nedenle Beyin ölümü tans dünyann her yerinde ayn standartlarda konur. Travma ya da hastalk nedeniyle, beyin ödemi ya da hipoksi (dokularn oksijensiz kalmas) sonucu beyninin nekrozu (hücre ölümü) halinde, beyin fonskiyonlarn yapamaz hale gelir. Bu durumda bilinç kaybolur, refleksler büyük oranda kaybolur ve ek olarak beyin sapnn da hasar ile kendiliinden solunum durur, göz bebekleri büyür ve EEG (beyin dalgalar aktivitesinin elektriksel yöntemle izlenmesi) aktivite kayb görülür. Genel olarak ba ya da kalp gibi hayati organlara gelen ar darbeler, yaralanmalar, kan kayb, ok, oksijensizlik, ödem vb. durumlarda gerçekleir.

Beyin ölümü tansn esas olarak 4 brantan oluan beyin ölümü tespit kurulu koyar. Kurul nöroloji, beyin cerrahisi, anestezi ve kardiyoloji uzmanlarndan oluur. Bu tannn konmas, geri dönüü mümkün olmayan bir ölüm sürecinin balad anlamna gelir. O srada kalp çarpyor, solunum makineler yardmyla sürdürülüyor olsa bile beynin kalc hasar gördüü ve kiinin yaama geri dönme olaslnn kalmad kabul edilmi olur. Eer yaknlarnn da itiraz yoksa organlar baka bir insana nakledilebilir.

Beyin ölümü tans ve buna bal olarak organ ba birçok ülkede yasalarla standardize edilmi, kesin kurallara kantlara dayal kurul kararlarna balanmtr. Bu balamda bilim dünyasnn, bilim adamlarnn belirledigi prensiplere bal olarak ileyen bir tan süreci söz konusudur. Beyin ölümü kiinin artk yaama dair neredeyse hiç fonksyonunun kalmadna dair bir belirteçtir. Kalp durmasa bile kiinin tekrar hayata döndürülmesi imknszdr.

BRAHM ERKAL KAç YAINDA VE HAKKINDA

brahim Erkal, 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum, Narmanda Ebubekir Erkaln ve Hatice Hanmn olu olarak domutur. Alt kardein en büyüüdür. Babas Ziraat içiliinden emekli, annesi ise ev hanmdr.

lkokul ve ortaokulu Narman da 18 Mart lköretim okulunda, liseyi de Narman lisesinde okudu. lkokuldan itibaren balama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine müzik örenmitir. Liseden sonra Ankarada solfej ve nota dersleri ald. Bu srada da Ankarann çeitli yerlerinde sahne ald.

lk albümünden önce brahim Güzelses adyla Erzurum Türkülerinden derledii Sarho Baki albümünü çkard.

Askerliini 1987 1988 ylarnda stanbul Kalender Orduevinde solist olarak yapt. Askerlik bitiminde döndüü Erzurumdan 1989 ylnda stanbula bir pantolon bir ceket göç etti. stanbulda Telden Dile Müzik Merkezinde hem eitimine devam etti; hem de Niantanda garsonluk yapt. 1991 ylnda Piyanist ve Udi olarak sahneye çkmaya balad.

1992 ylnda Tekirdan Kumba ilçesinde bir yl garson olarak çalt. 1992nin sonunda stanbula dönüp Tutku albümünü TELDEN DLE müzik merkezindeki öretmen arkadalar ile yapt. 1993 yl banda hayatnda ilk kez Plakçlar çarsna elinde hazr TUTKU albümüyle gitti. Kimseye albümünü beendiremedi.

Tam her eyden vazgeçip Erzuruma dönecei srada albüm skender Ulusa rastlad. Onun sayesinde Tutku adl ilk albümünü çkard. Albümü çknca garson olarak çalm olduu Merhaba Restaurantta Udi ve solist olarak çalmaya balad. 1994de ikinci albümü SIRA BENDE - AKLIMDASIN piyasaya çkard.

1996 ylnda Gönlünüze Talibim adl 3. albümü çkt ve albüm içindeki Cans arks tüm Türkiyeyi sard. Ayn yl 1996 da Temel Gürsunun yönettii Cans filmi ve yine Temel Gürsunun yönettii 26 bölümlük Cans dizisi, televizyonlarda rating rekorlar krd. Bu arada Tarabyada sahne almaya balad.

1997deSrlsklam adl dördüncü albümü ile olaanüstü sat grafii yakalad. Ardndan Temel Gürsunun yönettii 32 bölümlük Srlsklam dizisi ile baarsn devam ettirdi.

2001 ylnda Su Gibi albümü çkt. 2002deBen Bu öhreti Sevmedim adl iir kitab ve yine ayn yl Akname adl albümünü çkard. Gönül Liman adl albümünü ise 2004 ylnda piyasaya sürdü.

brahim Erkaln besteledii eserleri Zara, zzet Yldzhan, Vahdet Vural, Zeynep, Murat Yldz, Kader, Hülya Avar, Metin entürk, brahim Tatlses, Ayhan Aan, Yudum, Ümit Ylmaz, Burhan çaçan, Gökhan Özen, Alian, Ceylan, Erdinç ahin, Ferman Toprak, Mine Koan, Soner Arca, gibi pek çok sanatç yorumlamtr.

brahim Erkal, bir Mevlana ve Yunus a olup, tasavvufla her zaman yaknen ilgilendi ve her zaman bu felsefeyi arklaryla hayatna yanstt.

brahim Erkal, 2003 ylnda Filiz Akgün ile evlendi ve Dilara (d.2004) adnda kz ve Eralp adnda olu vardr.

Ödülleri : 1997 - 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri - En yi Beste

1998 - 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri - Arabesk - Fantezi Erkek

Albümleri : 1993 - Tutku

1994 - Sra Bende-Aklmdasn

1996 - Gönlünüze Talibim

1998 - Srlsklam

2000 - De Get Yalan Dünya

2001 - Su Gibi

2002 - Akname

2004 - Gönül Liman

2006 - Yüreinden Öpüyorum - Gülüm

2008 - Araname

2011 - Burnumda Tütüyorsun

Filmleri :

1996 - Cans (Sinema)

1997 - Cans (Dizi)

1998 - Srlsklam (Dizi)

2004 - Cennet Mahallesi-(Konuk Oyuncu) (Dizi)

Kitaplar : Ben Bu öhreti Sevmedim

arklarm 1

Ana Sayfaya Git