Kargo Vurgunu

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, kendisinin talep ve onayı olmadan gönderilen kargoyu teslim almayan kişinin hukuki veya cezai sorumluluğunun bulunmadığını, "almazsanız ceza öderseniz" diyen kargoculara inanılmaması gerektiğini söyledi.

Haberler 08.01.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aaolu vatandalarn yllarca, içinde hediye bulunduu vaadiyle gönderilen kargolarla dolandrldn belirtti.

Bu dolandrclk yönteminde, nakliye ve tama bedeli ad altnda 70 ile 200 lira arasnda bir bedelin talep edildiini aktaran Aaolu, kargo teslim alndnda ise içinden kulaklk, salatalk, 1-2 liralk yüzük veya küpe gibi deersiz ürünler çktn ifade etti.

Aaolu, kargonuz var bildirimi alan kiilerin, kimsenin karlksz hediye datmayacan düünerek tedbirli olmalar gerektiine dikkati çekerek, Tüketiciler, beklemedikleri kargoyu teslim almamaldr. Teslim almak isteyenler ise mutlaka önce paketi açp kontrol etmeli ve karlat duruma göre ya kargo görevlisine iade edip geri çevirmeli ya da kargo fiine not düerek almaldr. dedi.

Kargo yoluyla yaplan dolandrclklardan birinin de cep telefonlarna cevapsz çar veya mesaj gönderilerek gerçekletirildiini anlatan Aaolu, tüketicilerin, tanmadklar numaralardan gelen mesaj ve çarlara aldanp madur olmamalar için daha dikkatli davranmalarn istedi.

KARGOCUYA KANMAYIN

Aaolu, bu tür durumlarda Gümrük ve Ticaret Bakanlna, Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumuna, ayrca savclklara ikayette bulunulmas gerektiini bildirdi. Aaolu, unlar kaydetti:

Binlerce vatanda, kargo dolandrclar yüzünden maduriyet yayor. Bu yüzden tüketicilerin sk aralklarla uyarlmas gerekiyor. Durduk yere kimse kimseye 3 bin liralk telefonu sadece kargo bedeli karlnda vermez. Ayrca Türkiyede küçük bir kutuyla gönderilip kargo bedeli 200 liray bulan bir ürün de yok. Bir salatala 200 lira vermek istemiyorsanz her arayan kargocuya inanmayn. Talep ve onay olmadan gönderilen kargoyu teslim almayan kiinin hukuki veya cezai sorumluluu bulunmuyor. Kargonuz var diye arayan veya mesaj gönderen kii almazsanz ceza öderseniz diye bir iddiada bulunuyorsa kesin dolandrcdr. Vatandalar bu düzenbazlarn oyununa gelmemelidir.

Bu tür suçlamalarla yakalanan dolandrclarn serbest brakldna ya da ksa süreli tutukluluun ardndan salverildiine iaret eden Aaolu, Bir an önce yasal düzenlemeler yaplarak bu tür geni toplum kitlelerini hedef alan dolandrclara uygulanan cezalarn arlatrlmas gerekiyor. Yakalananlar cezalarn azl yüzünden adliyelerden elini kolunu sallayarak çkmamaldr. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git