Kars Sarıkamış son dakika silahlı çatışma! Tereyağı kavgası kanlı bitti

Kars Sarıkamış son dakika haberlerinde karşımıza çıkan haberde yaşanan silahlı kavgada 1 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Kars Sarıkamış son dakika gelişmelerinde 2 aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Haberler 21.05.2020 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kars Sarkam son dakika haberlerinde karmza çkan haberde yaanan silahl kavgada 1 kiinin yaamn yitirdii örenildi. Kars Sarkam son dakika gelimelerinde 2 aile arasnda çkan kavgada 1 kiinin öldüü ve yarallarn olduu örenildi. Asla ve Yurt aileleri arasnda çkan tartmann ve sonrasnda yaanan kavgann sebebinin tereya çalnmas olduu örenildi

Bugün sabah saatlerinde Aslan ve Yurt aileleri arasnda tereya çalnmas meselesi nedeniyle çkan kavgada E.Ynin (37) silahndan çkan kurunun isabet etmesi sonucu yaralanan S.A. isimli kadn Sarkam lçe Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldrld. Yaralanan kadn acil serviste yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

S.A.nn ölümüyle sonuçlanan kavga sonras köye çok sayda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarmann geni çapl aratrma sonucunda 1 adet ruhsatsz tabanca ve 1 adet ise bo kovan ele geçirildi.

TUTUKLANDI

Olay esnasnda E.Y. isimli ahsa silah getirip verdii tespit edilen H.D.(21) olduu ortaya çkt. Mahkemeye sevk edilen H.D. serbest braklrken, E.Y. tutuklanarak Cezaevine sevk edildi.

SARIKAMI HAKKINDA

Sarkam adnn nereden geldiine dair çeitli rivayetler vardr. Bunlardan en yaygn olanlarndan üçü unlardr: Türk Beylerinden biri bu topraklar bir sark ve biraz yiyecek karlnda aldndan bölgenin ad Sarkam olarak söylenmitir. kinci rivayete göre ise, bölgede bulunan bebek gölünde (kurumu bir göl)yetien kamlarn sar olmasndan gelmitir.Üçüncü rivayete göre ise, Hazar Denizi ile Aral Gölü arasndaki Sarkam çukuru bölgesinden bir Türk boyunun bu bölgeye yerlemesinden gelmektedir.

lçede Rus hakimiyeti döneminden kalma çok sayda tarihi eser bulunmaktadr. Bunlardan en dikkat çekeni Yukar Sarkamtaki çar Nikola Köküdür. lçenin tarihi Bizans dönemine kadar geri gitmektedir. Bölgenin Müslüman yöneticilerin hakimiyetine girii Selçuklu döneminden balamaktadr. Selçuklu komutan Alparslan 16 Austos 1064 tarihinde Bizans kral ile yapt savata bu bölgeyi ele geçirmitir .

Osmanl, Sarkam Harektnda (Aralk 1914 - Ocak 1915) 90.000 asker kaybetmitir. 9. P.Tümeni 2005 ylnda lavedilerek yerine 9. Mot.P.Tug.kurulmutur.

Ana Sayfaya Git