Kars Sarıkamış son dakika silahlı çatışma! Tereyağı kavgası kanlı bitti

Kars Sarıkamış son dakika haberlerinde karşımıza çıkan haberde yaşanan silahlı kavgada 1 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Kars Sarıkamış son dakika gelişmelerinde 2 aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Kars Sarıkamış son dakika silahlı çatışma! Tereyağı kavgası kanlı bitti

Kars Sarıkamış son dakika haberlerinde karşımıza çıkan haberde yaşanan silahlı kavgada 1 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Kars Sarıkamış son dakika gelişmelerinde 2 aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Asla ve Yurt aileleri arasında çıkan tartışmanın ve sonrasında yaşanan kavganın sebebinin tereyağı çalınması olduğu öğrenildi

Bugün sabah saatlerinde Aslan ve Yurt aileleri arasında tereyağı çalınması meselesi nedeniyle çıkan kavgada E.Y'nin (37) silahından çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu yaralanan S.A. isimli kadın Sarıkamış İlçe Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yaralanan kadın acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

S.A.’nın ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası köye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarmanın geniş çaplı araştırma sonucunda 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ise boş kovan ele geçirildi.

TUTUKLANDI

Olay esnasında E.Y. isimli şahsa silahı getirip verdiği tespit edilen H.D.(21) olduğu ortaya çıktı. Mahkemeye sevk edilen H.D. serbest bırakılırken, E.Y. tutuklanarak Cezaevine sevk edildi.

SARIKAMIŞ HAKKINDA

Sarıkamış adının nereden geldiğine dair çeşitli rivayetler vardır. Bunlardan en yaygın olanlarından üçü şunlardır: Türk Beylerinden biri bu toprakları bir sarık ve biraz yiyecek karşılığında aldığından bölgenin adı Sarıkamış olarak söylenmiştir. İkinci rivayete göre ise, bölgede bulunan bebek gölünde (kurumuş bir göl)yetişen kamışların sarı olmasından gelmiştir.Üçüncü rivayete göre ise, Hazar Denizi ile Aral Gölü arasındaki Sarıkamış çukuru bölgesinden bir Türk boyunun bu bölgeye yerleşmesinden gelmektedir.

lçede Rus hakimiyeti döneminden kalma çok sayıda tarihi eser bulunmaktadır. Bunlardan en dikkat çekeni Yukarı Sarıkamış'taki Çar Nikola Köşkü'dür. İlçenin tarihi Bizans dönemine kadar geri gitmektedir. Bölgenin Müslüman yöneticilerin hakimiyetine girişi Selçuklu döneminden başlamaktadır. Selçuklu komutanı Alparslan 16 Ağustos 1064 tarihinde Bizans kralı ile yaptığı savaşta bu bölgeyi ele geçirmiştir .

Osmanlı, Sarıkamış Harekâtında (Aralık 1914 - Ocak 1915) 90.000 asker kaybetmiştir. 9. P.Tümeni 2005 yılında lağvedilerek yerine 9. Mot.P.Tug.kurulmuştur.

Kaynak: Diyarbakır Söz