Katil zanlısı polise 2 kez müebbet!

Diyarbakır’da 26 Mayıs’ta meslektaşı Merve Ünal’ı öldüren polis memuru Muharrem Yılmaz hakkında “Kasten öldürme” ve “Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” suçlamasıyla açılan davanın 5’inci duruşması görüldü. Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya, sanık Yılmaz tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Taraf avukatlarının yanı sıra Ünal’ın ailesi de duruşmada hazır bulundu.

Haberler 11.09.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Durumada, sann önceki 3 avukatnn dosyadan çekildii örenildi. ddia makam daha önce sunduu mütalaasn tekrarlayarak, haksz tahrik indirimin uygulanmasna yer olmadn ve sank hakknda müebbet hapis cezas istedi.

CANAVARCA ÖLDÜRME CEZASI TALEB

Ünal ailesi avukat Zülal Erdoan ise, savcnn olayn seyri ve gerçekleen neticesine ilikin deerlendirmesine katldklarn, ancak hukuki deerlendirmesini kabul etmediklerini söyledi. Av. Erdoan, sann eylemini canavarca hisle ve tasarlayarak gerçekletirdiini kaydetti. Erdoan, sann kasten öldürme suçundan deil, Canavarca hisle ve tasarlayarak öldürme suçundan cezalandrlmasn istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar vekili avukat Remzi Atalay da, sann suçtan kurtulmaya dönük savunmalarna itibar edilmeyerek, en ar ekilde cezalandrlmasn talep etti.

SANIK DDET GÖRDÜÜNÜ DDA ETT

Sonrasnda savunma yapan sank Ylmaz, kandrldn, dayak yiyen ve iddet görenin kendisi olduunu ileri sürdü. Sank avukat ise, daha önce sunmu olduu savunmalarn tekrarlayarak, müvekkili hakknda öncelikle meru müdafaa hükümlerinin uygulanmasn, aksi halde haksz tahrik indiriminin uygulanmasn istedi. Avukat, adli kontrol talebiyle tahliye istedi.

K MÜEBET

Arann ardndan kararn açklayan mahkeme heyeti, sank Ylmaz hakknda Kasten öldürme ve Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma suçlarndan ayr ayr 2 kez müebbet hapis cezas verdi.

Ana Sayfaya Git