Katil zanlısı polise 2 kez müebbet!

Diyarbakır’da 26 Mayıs’ta meslektaşı Merve Ünal’ı öldüren polis memuru Muharrem Yılmaz hakkında “Kasten öldürme” ve “Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” suçlamasıyla açılan davanın 5’inci duruşması görüldü. Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya, sanık Yılmaz tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Taraf avukatlarının yanı sıra Ünal’ın ailesi de duruşmada hazır bulundu.

Katil zanlısı polise 2 kez müebbet!

Duruşmada, sanığın önceki 3 avukatının dosyadan çekildiği öğrenildi.    İddia makamı daha önce sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, haksız tahrik indirimin uygulanmasına yer olmadığını ve sanık hakkında müebbet hapis cezası istedi. 

‘CANAVARCA ÖLDÜRME’ CEZASI TALEBİ

Ünal ailesi avukatı Zülal Erdoğan ise, savcının olayın seyri ve gerçekleşen neticesine ilişkin değerlendirmesine katıldıklarını, ancak hukuki değerlendirmesini kabul etmediklerini söyledi. Av. Erdoğan, sanığın eylemini “canavarca hisle” ve “tasarlayarak” gerçekleştirdiğini kaydetti. Erdoğan, sanığın “kasten öldürme” suçundan değil, “Canavarca hisle ve tasarlayarak öldürme” suçundan cezalandırılmasını istedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar vekili avukat Remzi Atalay da, sanığın suçtan kurtulmaya dönük savunmalarına itibar edilmeyerek, en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

SANIK ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Sonrasında savunma yapan sanık Yılmaz, kandırıldığını, dayak yiyen ve şiddet görenin kendisi olduğunu ileri sürdü. Sanık avukatı ise, daha önce sunmuş olduğu savunmalarını tekrarlayarak,  müvekkili hakkında öncelikle meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmasını, aksi halde haksız tahrik indiriminin uygulanmasını istedi. Avukat, adli kontrol talebiyle tahliye istedi. 

İKİ MÜEBET

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yılmaz hakkında “Kasten öldürme” ve “Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” suçlarından ayrı ayrı 2 kez müebbet hapis cezası verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz