Kaya'nın infaz yasasına isyanı

'Adalet yerini bulsun yoksa ben nefes alamam. Günü geldiğinde adalet yerini bulmazsa Meclis önünde kendimi yakarım. Lütfen sesimi duyun bu sefer adalet yerini bulsun'

Haberler 13.04.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezaevlerinde koronavirüs salgnna yönelik infaz yasasndan önlem deil adli suçlara af çkacak olmas, madur yurttalarn ve hak örgütlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Diyarbakrda 5 yl önce eski erkek arkada Veysi Ercan tarafndan bandan vurularak ölümden dönen Mutlu Kaya infaz yasas düzenlemesine tepki gösterdi. Kadn Meclisleri tarafndan yaymlanan videoda konuan Kaya adalet istedi.

Kaya, Adalet yerini bulsun yoksa ben nefes alamam. Günü geldiinde adalet yerini bulmazsa Meclis önünde kendimi yakarm. Lütfen sesimi duyun bu sefer adalet yerini bulsun dedi.

Yasann çkmas durumunda kendisini sakat brakan Ercann serbest braklacan belirten Kaya, Onun sadece 4 yl kald ama ben hala aynym. Yürüyemiyorum, lavobaya gidemiyorum, saçlarm tarayamyorum. Cierim çok yanyor. Bundan 3 gün bana bir kat geldi. Katta Veysi Ercann açk cezaevine çkmas isteniyordu. Ben kesinlikle istemiyorum. O insan çkarsa baka kzlara da bunu yapar. lla ki adalet yerini bulsun diye sizin de mi cieriniz yansn istiyorsunuz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git