Kaya'nın infaz yasasına isyanı

'Adalet yerini bulsun yoksa ben nefes alamam. Günü geldiğinde adalet yerini bulmazsa Meclis önünde kendimi yakarım. Lütfen sesimi duyun bu sefer adalet yerini bulsun'

Kaya'nın infaz yasasına isyanı

Cezaevlerinde koronavirüs salgınına yönelik infaz yasasından önlem değil 'adli suçlara af' çıkacak olması, mağdur yurttaşların ve hak örgütlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Diyarbakır'da 5 yıl önce eski erkek arkadaşı Veysi Ercan tarafından başından vurularak ölümden dönen Mutlu Kaya infaz yasası düzenlemesine tepki gösterdi. Kadın Meclisleri tarafından yayımlanan videoda konuşan Kaya adalet istedi.

Kaya, "Adalet yerini bulsun yoksa ben nefes alamam. Günü geldiğinde adalet yerini bulmazsa Meclis önünde kendimi yakarım. Lütfen sesimi duyun bu sefer adalet yerini bulsun" dedi.

Yasanın çıkması durumunda kendisini sakat bırakan Ercan'ın serbest bırakılacağını belirten Kaya, "Onun sadece 4 yılı kaldı ama ben hala aynıyım. Yürüyemiyorum, lavobaya gidemiyorum, saçlarımı tarayamıyorum. Ciğerim çok yanıyor. Bundan 3 gün bana bir kağıt geldi. Kağıtta Veysi Ercan'ın açık cezaevine çıkması isteniyordu. Ben kesinlikle istemiyorum. O insan çıkarsa başka kızlara da bunu yapar. İlla ki adalet yerini bulsun diye sizin de mi ciğeriniz yansın istiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz