Kayıp yakınları ‘adalet’ talebini yineledi

İHD Diyarbakır Şubesi’nin her hafta düzenlediği “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemin 413’üncüsünü gerçekleştirdi. Kayıp yakınları, ’94 yılında kaybettirilen Mustafa Aydın’ın akıbetini sordu. İzmir de yapılan eylemde ise, aynı yıl kaybettirilen Fethi Yıldırım’ın akıbetini sordu.

Haberler 08.01.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahfuz EKN

DYARBAKIR-nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi üyeleri ve kayp yaknlarnn her hafta Kayplar bulunsun failler yarglansn sloganyla düzenledikleri eylemin, 413üncüsünü gerçekletirdi. Her hafta Kouyolu Parknda bulunan nsan Haklar Ant önünde düzenlenen eylem, OHAL gerekçesiyle getiriler yasak sonras HD Diyarbakr ubesi Konferans Salonunda yaplyor.

MUSTAFA AYDININ AKBET SORULDU

Kayp fotoraflarnn yer ald büyük bir pankartn arkasnda ellerinde kaybedilen yaknlarnn portrelerini tutan kayp yaknlar, dünkü eyleminde 04 Ocak 1994te Derik giriinde jandarma kontrol noktasnda alnan ve bir daha kendisinden haber alnamayan Mustafa Aydnn akbeti soruldu. Eylemde konuan HD Kayp Komisyonu üyesi Adnan Örhan, bu corafyada katledilerek, asit kuyularna atlarak kaybedilen yaknlar için adalet istedi.

MUSA çTL URATI

Konumann ardnda ise HD Kayp Komisyonu üyesi Hasan Yalçn, Mustafa Aydnn hikayesini okudu. Mustafann öldürülmesi ile ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Basavcl 16 Temmuz 2012 ylnda Musa çitil hakknda Mustafa Aydnn da aralarnda bulunduu 13 köylünün öldürülmesine ilikin iddianame hazrlad. çorum 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada Musa çitil 21 Mays 2014te beraat etti. Aileler karar Yargtaya tadlar. Yargtay 2015 ylnda verilen karar onad. Açklama, be dakikalk oturma eyleminin ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git