Görüş Bildir

Kayıp yakınları ‘adalet’ talebini yineledi

İHD Diyarbakır Şubesi’nin her hafta düzenlediği “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemin 413’üncüsünü gerçekleştirdi. Kayıp yakınları, ’94 yılında kaybettirilen Mustafa Aydın’ın akıbetini sordu. İzmir de yapılan eylemde ise, aynı yıl kaybettirilen Fethi Yıldırım’ın akıbetini sordu.

Kayıp yakınları ‘adalet’ talebini yineledi

Mahfuz EKİN

DİYARBAKIR-İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınlarının her hafta "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla düzenledikleri eylemin, 413'üncüsünü gerçekleştirdi. Her hafta Koşuyolu Parkı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen eylem,  OHAL gerekçesiyle getiriler yasak sonrası İHD Diyarbakır Şubesi Konferans Salonu’nda yapılıyor.

MUSTAFA AYDIN’IN AKİBETİ SORULDU

Kayıp fotoğraflarının yer aldığı büyük bir pankartın arkasında ellerinde kaybedilen yakınlarının portrelerini tutan kayıp yakınları, dünkü eyleminde 04 Ocak 1994'te Derik girişinde jandarma kontrol noktasında alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Mustafa Aydın’ın akıbeti soruldu. Eylemde konuşan İHD Kayıp Komisyonu üyesi Adnan Örhan, bu coğrafyada katledilerek, asit kuyularına atılarak kaybedilen yakınları için adalet istedi.

‘MUSA ÇİTİL UĞRAŞTI’

Konuşmanın ardında ise İHD Kayıp Komisyonu üyesi Hasan Yalçın, Mustafa Aydın’ın hikayesini okudu. Mustafa’nın öldürülmesi ile ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı 16 Temmuz 2012 yılında Musa Çitil hakkında Mustafa Aydın’ın da aralarında bulunduğu 13 köylünün öldürülmesine ilişkin iddianame hazırladı. Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Musa Çitil 21 Mayıs 2014’te beraat etti. Aileler kararı Yargıtay’a taşıdılar. Yargıtay 2015 yılında verilen kararı onadı.  Açıklama, beş dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi