Kayyımlar bu köprüyü çok sevdi: 4 yılda 2'nci ihale

Eski kayyım Faik Arıcan döneminde 25 milyon TL’ye ihale edilen “Taşköprü projesi”, 4 yıl sonra yeni kayyım Sinan Davutoğlu tarafından bu kez 31 milyon TL’ye aynı firmaya ihale edildi.

Haberler 29.03.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) 2014 yerel seçimlerinde yüzde 81 ile kazand Cizre Belediyesine 17 Kasm 2016 tarihinde çileri Bakanl tarafndan kayym olarak Kaymakam Ahmet Adanur atanmt. Kayym görevini üstlenen Adanur, bir süre sonra Mahalli dareler Daire Bakanlna atand. Yerine ise 20 Austos 2017de Antep Vali Yardmcs Faik Arcan getirildi.

Cizre Belediyesini ksa bir sürede 220 milyon TL borç batana sürükleyen Arcan, el att tüm ileri ve ihaleleri yarda brakt. Bunlardan biri de Cizreden geçen Dicle Nehri üzerinde Diyarbakrn On Gözlü Köprüsünden esinlenerek, bir Taköprü ina etmekti. Sadece yaya trafiine açk ekilde tasarlanan köprü, Cizrenin iki yakasn birletirecekti.

25 MLYON KAYIP

Kayym Arcann, 2017 ylnda 25 milyon TLye ihalesini yapt köprünün inaatna bir yl sonra baland. haleyi alan firma, köprünün 6 buçuk ayan ina etti, ancak köprü tamamlanmadan öylece kald. Arcan ise, firma yetkililerine hak bedeli olarak tek bir kuru bile ödeme yapmad. 25 milyon TLnin akbeti ise hala bilinmiyor.

YEN KAYYIM GELD

31 Mart 2019 ylnda yaplan yerel seçimlerde Cizre Belediyesini Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yüzde 79luk oyla tekrar ald. Ancak 29 Ekim 2019 tarihinde HDPli Cizre Belediyesine ikinci kez kayym atand. Cizre ilçe Kaymakam Sinan Davutolu belediyeye kayym olarak çileri Bakanl tarafndan görevlendirildi.

KNC HALE DE AYNI FRMAYA

Ayn köprü projesi bu kez yeni kayym Davutolu tarafndan gündeme getirildi. Bu yl Taköprü Projesi için yaplan ihaleye 31 milyon TL bedel ölçüldü. Önceki köprü projesiyle hemen hemen ayn olduu belirtilen köprünün yapmna önümüzdeki günlerde balanaca örenildi. Köprünün toplamda 12 ayann olaca ifade edilirken, tarihi köprü görünümde olmasnn planland ileri sürüldü.

Adna Taköprü denilen proje 4 yl içerisinde 2 farkl ihale ile ayn firmaya verildi.

Ana Sayfaya Git