Görüş Bildir

Kayyımlar bu köprüyü çok sevdi: 4 yılda 2'nci ihale

Eski kayyım Faik Arıcan döneminde 25 milyon TL’ye ihale edilen “Taşköprü projesi”, 4 yıl sonra yeni kayyım Sinan Davutoğlu tarafından bu kez 31 milyon TL’ye aynı firmaya ihale edildi.

Kayyımlar bu köprüyü çok sevdi: 4 yılda 2'nci ihale

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 2014 yerel seçimlerinde yüzde 81 ile kazandığı Cizre Belediyesi’ne 17 Kasım 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım olarak Kaymakam Ahmet Adanur atanmıştı. Kayyım görevini üstlenen Adanur, bir süre sonra Mahalli İdareler Daire Başkanlığı’na atandı. Yerine ise 20 Ağustos 2017’de Antep Vali Yardımcısı Faik Arıcan getirildi. 

Cizre Belediyesi’ni kısa bir sürede 220 milyon TL borç batağına sürükleyen Arcan, el attığı tüm işleri ve ihaleleri yarıda bıraktı. Bunlardan biri de Cizre’den geçen Dicle Nehri üzerinde Diyarbakır’ın On Gözlü Köprüsünden esinlenerek, bir Taşköprü inşa etmekti. Sadece yaya trafiğine açık şekilde tasarlanan köprü, Cizre’nin iki yakasını birleştirecekti.

25 MİLYON KAYIP

Kayyım Arıcan’ın, 2017 yılında 25 milyon TL’ye ihalesini yaptığı köprünün inşaatına bir yıl sonra başlandı. İhaleyi alan firma, köprünün 6 buçuk ayağını inşa etti, ancak köprü tamamlanmadan öylece kaldı. Arıcan ise, firma yetkililerine hak bedeli olarak tek bir kuruş bile ödeme yapmadı. 25 milyon TL’nin akıbeti ise hala bilinmiyor.

YENİ KAYYIM GELDİ

31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cizre Belediyesini Halkların Demokratik Partisi (HDP) yüzde 79’luk oyla tekrar aldı. Ancak 29 Ekim 2019 tarihinde HDP’li Cizre Belediyesine ikinci kez kayyım atandı. Cizre ilçe Kaymakamı Sinan Davutoğlu belediyeye kayyım olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirildi.

 İKİNCİ İHALE DE AYNI FİRMAYA

Aynı köprü projesi bu kez yeni kayyım Davutoğlu tarafından gündeme getirildi. Bu yıl “Taşköprü Projesi” için yapılan ihaleye 31 milyon TL bedel ölçüldü. Önceki köprü projesiyle hemen hemen aynı olduğu belirtilen köprünün yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. Köprünün toplamda 12 ayağının olacağı ifade edilirken, tarihi köprü görünümde olmasının planlandığı ileri sürüldü.

Adına “Taşköprü” denilen proje 4 yıl içerisinde 2 farklı ihale ile aynı firmaya verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi