Kayyumların güvenliği zırhlı araçlardan sorulacak

Belediyelere atanan kayyumlar artık zırhlı araçlarla korunacak

Haberler 19.11.2016 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediyelere atanan kayyumlarn urad saldrlar sonrasnda gei güvenlik önlemleri korunmaya baland belirtildi. Zrhl araç tahsis edilecek olan kayyumlarn en yakn ekipleri de dardan atanacak.

Mardinin Derik Belediyesine kayyum olarak atanan Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit edildii alçak saldr, 30un üzerinde belediyeye atanan kayyumlara yönelik, yüksek güvenlikli korumay gündeme getirdi.

Dardan atama yaplacak

Safitürkün, en yaknndaki isimlerin ihanetine uramasn dikkate alan çileri Bakanl, bu tür hassas görevlere belediye ve kaymakamlk dndan atama yaplmasnn yolunu açacak. Makam oförü, özel kalem müdürü, sekreter gibi kadrolarda, emniyet personeli de görevlendirilecek. Kayyumlarn makam araçlar da, görev yaplan bölgenin durumu dikkate alnarak gerektiinde zrhl araçlarla deitirilecek.

çaycdan özel kalem müdürüne

çaycdan, temizlik görevlisine kadar makam odalarna kimlerin girip çkabilecei belirlenecek ve bu durum kameralarla takip edilecek. çileri Bakanlnn yürüttüü çalmay dorulayan AK Parti Genel Bakan Yardmcs Erol Kaya, AKAMa yapt deerlendirmede Hükümetimiz bu kardelerimizin güvenlik içinde görevlerini yapmalar konusunda gereken önlemleri alyor dedi. (kaynak:akam)

Ana Sayfaya Git