Kayyumların güvenliği zırhlı araçlardan sorulacak

Belediyelere atanan kayyumlar artık zırhlı araçlarla korunacak

Kayyumların güvenliği zırhlı araçlardan sorulacak

Belediyelere atanan kayyumların uğradığı saldırılar sonrasında geiş güvenlik önlemleri korunmaya başlandığı belirtildi. Zırhlı araç tahsis edilecek olan kayyumların en yakın ekipleri de dışarıdan atanacak.

Mardin'in Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği alçak saldırı, 30'un üzerinde belediyeye atanan kayyumlara yönelik, yüksek güvenlikli korumayı gündeme getirdi.

Dışarıdan atama yapılacak

Safitürk'ün, en yakınındaki isimlerin ihanetine uğramasını dikkate alan İçişleri Bakanlığı, bu tür hassas görevlere belediye ve kaymakamlık dışından atama yapılmasının yolunu açacak. Makam şoförü, özel kalem müdürü, sekreter gibi kadrolarda, emniyet personeli de görevlendirilecek. Kayyumların makam araçları da, görev yapılan bölgenin durumu dikkate alınarak gerektiğinde zırhlı araçlarla değiştirilecek.

Çaycıdan özel kalem müdürüne…

Çaycıdan, temizlik görevlisine kadar makam odalarına kimlerin girip çıkabileceği belirlenecek ve bu durum kameralarla takip edilecek. İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmayı doğrulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AKŞAM'a yaptığı değerlendirmede "Hükümetimiz bu kardeşlerimizin güvenlik içinde görevlerini yapmaları konusunda gereken önlemleri alıyor" dedi. (kaynak:akşam)

Kaynak: Diyarbakır Söz