KESK’ten ek zam talebi

Gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamlarıyla maaşlara zam yapıldığını belirten KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, ek zam talebinde bulundu.

Haberler 16.03.2021 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Diyarbakr ubeler Platformu, ek zam talebiyle Yeniehir ilçesindeki Defterdarlk binas önünde basn açklamas gerçekletirdi. Sefalet ücretini kabul etmiyoruz ek zam istiyoruz yazl pankartn açld açklamaya, platform üyeleri katld. Platform adna açklama yapan Eitim Sen 2 Nolu ube Ebakan Hasan çtrk, ylardr yaanan her krizin faturasnn salk emekçilerine kesildiini belirterek, ülkeyi yönetenlerin, Büyümede rekor krdk dediklerini, ama büyüyen Türkiyeden paylarna hep sahte enflasyon rakamlarna göre belirlenen maa zamlar, daha adaletsiz hale getirilen vergiler, gittikçe güvencesiz hale getirilen bir çalma yaam dütüünü söyledi.

çtrk, Biz ne zaman hakkmz istesek kriz var dediler. Ayn gemideyiz, batarsak hep beraber batarz dediler. Ama bize hep o geminin kazan dairesi reva görüldü. Bir avuç mutlu aznlk ise bizim aln terimizle, emeimizle su yüzünde tuttuumuz geminin lüks kameralarnda keyif çatmaya devam etti. Bizim cebimizden alnanlar; tevik, vergi aff, vergi yaplandrmas olarak sermayeye, patronlara araç, yolcu, hasta garantisi olarak köprü, otoyol, hava liman ve ehir hastanelerinin müteahhitlerine aktld eklinde konutu.

ENFLASYON RAKAMLARI

Ylardr resmi enflasyon rakamlarnn gerçekten uzak olduunu, maa artlarnn ise bu rakamlara göre yapldna dikkat çeken çtrk, Kendine yetkili sendika, yetkili konfederasyon diyenler oturduklar masalarda sahte enflasyon rakamlarnn yarm puan üstündeki mutabakatlarn altna imza att. Hükümetin teklif ettii rakamlarn daha altna bile imza attklar oldu. Üstelik sözlemeli-güvencesiz çalanlarn kadroya alnmas, ek ödemelerin emeklilie yanstlmas, gelir vergisi ve ek gösterge adaletsizliinin giderilmesi bata olmak üzere yllardr biriken sorunlarmz çözmeyen mutabakatlar tarihi baar diye yutturmaya çaltlar dedi.

Ana Sayfaya Git