Görüş Bildir

KESK’ten ek zam talebi

Gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamlarıyla maaşlara zam yapıldığını belirten KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, ek zam talebinde bulundu.

KESK’ten ek zam talebi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, ek zam talebiyle Yenişehir ilçesindeki Defterdarlık binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Sefalet ücretini kabul etmiyoruz ek zam istiyoruz” yazılı pankartın açıldığı açıklamaya, platform üyeleri katıldı. Platform adına açıklama yapan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Hasan Çıtrık, yılardır yaşanan her krizin faturasının sağlık emekçilerine kesildiğini belirterek, ülkeyi yönetenlerin, “Büyümede rekor kırdık“ dediklerini, ama “büyüyen Türkiye’den“  paylarına hep sahte enflasyon rakamlarına göre belirlenen maaş zamları, daha adaletsiz hale getirilen vergiler, gittikçe güvencesiz hale getirilen bir çalışma yaşamı düştüğünü söyledi.

Çıtrık, “Biz ne zaman hakkımızı istesek ‘kriz var’ dediler. ‘Aynı gemideyiz, batarsak hep beraber batarız’ dediler. Ama bize hep o geminin kazan dairesi reva görüldü. Bir avuç mutlu azınlık ise bizim alın terimizle, emeğimizle su yüzünde tuttuğumuz geminin lüks kameralarında keyif çatmaya devam etti. Bizim cebimizden alınanlar; teşvik, vergi affı, vergi yapılandırması olarak sermayeye, patronlara araç, yolcu, hasta garantisi olarak köprü, otoyol, hava limanı ve şehir hastanelerinin müteahhitlerine akıtıldı” şeklinde konuştu.

ENFLASYON RAKAMLARI

Yılardır resmi enflasyon rakamlarının gerçekten uzak olduğunu, maaş artışlarının ise bu rakamlara göre yapıldığına dikkat çeken Çıtrık, “Kendine ‘yetkili sendika’, ‘yetkili konfederasyon’ diyenler oturdukları masalarda sahte enflasyon rakamlarının yarım puan üstündeki mutabakatların altına imza attı. Hükümetin teklif ettiği rakamların daha altına bile imza attıkları oldu. Üstelik sözleşmeli-güvencesiz çalışanların kadroya alınması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, gelir vergisi ve ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesi başta olmak üzere yıllardır biriken sorunlarımızı çözmeyen mutabakatları ‘tarihi başarı’ diye yutturmaya çalıştılar” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi