Kobani davası virüse takıldı

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 24.09.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 22. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki salonda görülen durumaya, tutuklu sanklardan bazlar bulunduklar cezaevlerinden videokonferans araclyla katld, dier sanklar ve taraf avukatlar salonda hazr bulundu.

Durumada, mahkeme heyetine bakanlk eden üye hakim, Bakan Bahtiyar çolakn koronavirüs testinin pozitif çktn söyledi.

Söz alan sank avukat Erkan Ürküt, bakann Kovid-19 testinin pozitif çkmas ve üye hakimlerle temas olmasnn salondaki birçok kiinin saln tehlikeye düürdüünü ifade etti. Müvekkillerinin salnn söz konusu olduunu belirten Ürküt, bu sebeplerle durumann ertelenmesini istedi.

Avukat Mavi Aydn da bakann ve duruma savcsnn koronavirüs olduunu örendiklerini, bu artlarda salondaki herkesin temasl kabul edilmesi gerektiini savundu.

Duruma yaplmasnn ciddi risk tadn ileri süren Aydn, salonda görevli bulunan kiilerin salnn da dikkate alnarak, durumann ertelenmesini talep etti.

Sanklarn tahliye taleplerinin ardndan ara kararn açklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanklarn mevcut hallerinin devamna hükmetti.

Mahkeme, durumay 18 Ekime erteledi.

Ana Sayfaya Git