Kobani davası virüse takıldı

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kobani davası virüse takıldı

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan bazıları bulundukları cezaevlerinden videokonferans aracılığıyla katıldı, diğer sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada, mahkeme heyetine başkanlık eden üye hakim, Başkan Bahtiyar Çolak'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Söz alan sanık avukatı Erkan Ürküt, başkanın Kovid-19 testinin pozitif çıkması ve üye hakimlerle teması olmasının salondaki birçok kişinin sağlığını tehlikeye düşürdüğünü ifade etti. Müvekkillerinin sağlığının söz konusu olduğunu belirten Ürküt, bu sebeplerle duruşmanın ertelenmesini istedi.

Avukat Maviş Aydın da başkanın ve duruşma savcısının koronavirüs olduğunu öğrendiklerini, bu şartlarda salondaki herkesin temaslı kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Duruşma yapılmasının ciddi risk taşıdığını ileri süren Aydın, salonda görevli bulunan kişilerin sağlığının da dikkate alınarak, duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Sanıkların tahliye taleplerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme, duruşmayı 18 Ekim'e erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz