Köyler karantinada!

Van'da 2 mahalle ve 2 mezrada uygulanan karantina devam ediyor

Haberler 30.03.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann çaldran ilçesine bal Hanköy Mahallesinin ardndan Bakale ilçesine bal Esenyamaç Mahallesi ile çatak ilçesine bal 2 mezra, dün akam saatleri itibariyle koronavirüs nedeniyle karantinaya alnd. Jandarma ekipleri karantinaya alnan mahalle ve mezralarda önlem alarak, araçlarn giri ve çklarna izin vermiyor.

Vann ran snrndaki çaldran ilçesine bal Hanköy Mahallesinin ardndan ran snrndaki Bakale ilçesine bal Esenyamaç Mahallesi ile çatak ilçesine bal Alacayer Mahallesinin çemik ve Tellikaya mezralar da dün akam saatlerinden itibaren koronavirüs nedeniyle karantinaya alnd.

KÖYLER KARANTNADA

Güvenlik güçleri, karantinaya alnan bölgelerde yollar keserek, giri çklara izin vermedi. Mahalle ve mezralarn, stanbuldan akrabalarnn yanna gelen iki kiide koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alnd örenildi. Dardan gelen kiilerin mahallede temas ettii kiiler ise tek tek tespit edilerek salk taramasndan geçirildi. Mahalle ve mezralardaki karantinann 14 gün sürecei belirtildi. Bu arada Van kent merkezi ve ilçelerinde, koronavirüs önlemleri kapsamnda belediyelerin dezenfeksiyon çalmalar da devam ediyor.

Ana Sayfaya Git