Köylerine dönmek istiyorlar

Terör olayları nedeniyle 1990 yıllarda boşaltılan Bingöl'un Solhan İlçesine bağlı Doğuyeli Köyü'nde huzur ortamının sağlanmasından sonra halk yeniden köye dönmek istiyor. Ancak köyün bir çok mezrasında yol ve elektrik yok, mevcüt yollar ise bakımsız ve harabe durumda.

Haberler 03.08.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör olaylarnn etkili olduu 1990l yllarda boaltlan bölgenin bir çok yerleim yerinde devletin huzur ortamn salamlamasndan sonra geri dönüümler hzlanrken , baz yerlerde ise yol ve elektrik sorunu yaanmas geri dönüleri sekteye uratyor.

Bunlardan biri de Bingöl-Mu-Diyarbakr üçgeninde bulunan ve halk arasnda Tutel olarak bilinen Douyeli köyü.

DOA CENNET KÖYÜN YOL VE ELEKTRK çLES

Bingölun Solhan ilçesine bal Douyeli (Tutel) köyünde bir çok mezrada yol ve elektrik yok. Doal güzellikleriyle görenleri hayran braktran Zork (Zorge) ve Yaylak (Goherme) mezralarnfa yolu ve elektrii olmayan vatandalar ,Engin dalar delerek ülkemizin her tarafn modern yollarla aydnlatan devletimizden yllardr çektiimiz çileye son vermesini istiyoruz diyor.

Doa cenneti köyün yol ve elektrik sorunu buralarda yaayan vatandalar için yaam eziyet haline getiriyor.

Bingölun Solhan ilçesinde kaynak sular, yeil alanlar ve yaylalaryla öne çkan Douyeli köyünün mevcüt yollar ulamda zor anlar yaanrken, bit çok mezrasnda yol ve elektrik yok. Vatandalar ulam ilkel koullarda salarken, yaylalarna gidemiyor ve çocuklarn okula gönderemiyor.

KÖYLERNE DÖNMEK STYORLAR

Zork (Zorge) ve Yaylak (Goherme) mezralar doal güzelliklerine ramen ulam sorunundan dolay görücüye çkamyor.

Devletin son zamanlarda ülke genelinde devrim niteliinde hizmetlere imza attna dikkat çeken Douyeli köyü sakinleri, 2021 Türkiyesine yakmayan bu tablonun kaldrlmasn istiyor.

Köy sakinleri,Hükümetimiz her tarafa yol ve elektrik götürdü. Engin dalar, uçurumlar deldi. Ancak çok daha uygun koullara sahip olan köyümüzde yol ve elektrik yok. Ulamda büyük çile çekiyoruz. Bu devirde biz hala binek hayvanlarla ulam salyoruz. Devlet büyüklerimizden bu sorunu çizmelerini istiyoruz. Biz de insanca yaamak istiyoruz dediler.

Ana Sayfaya Git