Köylerine dönmek istiyorlar

Terör olayları nedeniyle 1990 yıllarda boşaltılan Bingöl'un Solhan İlçesine bağlı Doğuyeli Köyü'nde huzur ortamının sağlanmasından sonra halk yeniden köye dönmek istiyor. Ancak köyün bir çok mezrasında yol ve elektrik yok, mevcüt yollar ise bakımsız ve harabe durumda.

Köylerine dönmek istiyorlar

Terör olaylarının etkili olduğu 1990lı yıllarda boşaltılan bölgenin bir çok yerleşim yerinde devletin huzur ortamını sağlamlamasından sonra geri dönüşümler hızlanırken , bazı yerlerde ise yol ve elektrik sorunu yaşanması geri dönüşleri sekteye uğratıyor.

Bunlardan biri de Bingöl-Muş-Diyarbakır üçgeninde bulunan ve halk arasında Tutel olarak bilinen Doğuyeli köyü.

DOĞA CENNETİ KÖYÜN YOL VE ELEKTRİK ÇİLESİ

Bingöl'un Solhan ilçesine bağlı Doğuyeli (Tutel) köyünde bir çok mezrada yol ve elektrik yok. Doğal güzellikleriyle görenleri hayran bıraktıran Zork (Zorge) ve Yaylak (Goherme) mezralarınfa yolu ve elektriği olmayan vatandaşlar ,"Engin dağları delerek ülkemizin her tarafını modern yollarla aydınlatan devletimizden yıllardır çektiğimiz çileye son vermesini istiyoruz " diyor.

Doğa cenneti köyün yol ve elektrik sorunu buralarda yaşayan vatandaşlar için yaşamı eziyet haline getiriyor.

Bingöl'un Solhan ilçesinde kaynak suları, yeşil alanları ve yaylalarıyla öne çıkan Doğuyeli köyünün mevcüt yolları ulaşımda zor anlar yaşanırken, bit çok mezrasında yol ve elektrik yok. Vatandaşlar ulaşımı ilkel koşullarda sağlarken, yaylalarına gidemiyor ve çocuklarını okula gönderemiyor.

KÖYLERİNE DÖNMEK İSTİYORLAR

Zork (Zorge) ve Yaylak (Goherme) mezraları doğal güzelliklerine rağmen ulaşım sorunundan dolayı görücüye çıkamıyor.

Devletin son zamanlarda ülke genelinde devrim niteliğinde hizmetlere imza attığına dikkat çeken Doğuyeli köyü sakinleri, 2021 Türkiyesine yakışmayan bu tablonun kaldırılmasını istiyor.

Köy sakinleri,"Hükümetimiz her tarafa yol ve elektrik götürdü. Engin dağları, uçurumları deldi. Ancak çok daha uygun koşullara sahip olan köyümüzde yol ve elektrik yok. Ulaşımda büyük çile çekiyoruz. Bu devirde biz hala binek hayvanlarla ulaşım sağlıyoruz. Devlet büyüklerimizden bu sorunu çizmelerini istiyoruz. Biz de insanca yaşamak istiyoruz " dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz