Küçük Müslüme’nin ailesi adliyeye sevk edildi

Mersin’in Gülnar ilçesinde Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmasının 10’uncu gününde cansız bedeninin bulunmasının ardından jandarma tarafından gözaltına alınan aile fertleri, 4 gün süren ifade sonrası bugün adliyeye sevk edildi.

Haberler 23.11.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konargöçer yaam sürdüren Sarkeçili Yörüklerden Yaal ailesi, Konya Bozkr bölgesinden k geçirmek için Mersinin Gülnar ilçesi Yanl Mahallesine geldi. Burada 10 Kasmda çadr kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yaal ailesinin 2,5 yandaki kz Müslüme ayn gün saat 17.00 srlarnda bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu. Aile ve çevredekilerin yapt aramada bulunamayan küçük kz için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE, belediyeler ve AFADa bal ekipler sevk edildi. Bölgede 200 kiiden oluan profesyonel ekiple, belediye, çeitli kurum ve gönüllülerin katld 300 kii, 12 kilometrelik vadi, orman ve dalk alanda defalarca arama çalmas yapt. çalmalara iz takip, kadavra ve kokuya duyarl köpekler, insanl keif uça, termal dronelerde destek verdi ancak küçük kzn cansz bedeni 10 gün sonra 19 Kasmda çadrn yaklak 7 kilometre arka tarafnda, 500 metre yükseklikte orman ve kayalk alanda bulundu. Yaplan otopsi sonras minik Müslümenin cenazesi, akrabalarnn yaad Karamanda topraa verildi.

Bu gelimeler üzerine o gün ehir dnda olan abla hariç tüm aile bireyleri geçtiimiz cuma günü gözaltna alnd. Gülnar lçe jandarma Komutanlnda ifadeleri alnan aile bireylerinden dede, nine, baba Mehmet, anne Selvi ve 4 çocuu ilçe devlet hastanesinde salk kontrolünden geçirilerek Hükümet Konanda bulunan Gülnar Adliyesine sevk edildi.

Ana Sayfaya Git