Kürtlerin cesur yüreği Erdoğan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Kürtlerin sorunu vardı evet. Ama Kürtlerin en büyük sorunu PKK ve onların yandaşları sorunuydu. En çok öncelikli olarak bir cesur yüreğin çıkıp bunu haykırması gerekiyordu. Ve o cesur yürek Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkıp bunu haykırdı." dedi.

Haberler 18.10.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karaaslan, Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezinde düzenlenen AK Parti Diyarbakr l Bakanl Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsnda, çok uzun yllar boyunca bu ehri teröre mahkum etmek isteyenlerin aslnda bu ehri isizlie de mahkum etmek istediini, ehrin terörle anlmasn isteyenlerin ayn zamanda ehrin eitimsizlikle de anlmasn istediini söyledi.

KÜRTLERN BEKLENTS

Bu ehrin terörle birlikte ayn cümle içinde geçmesinden mutluluk duyanlarn ayn zamanda ehrin geleceini de çaldn aktaran Karaaslan, Ama Sayn Cumhurbakanmz bir kere her zaman her vesileyle olduu gibi bir sorun vard ve görmezden gelmedi. O sorun söyledikleri gibi Kürt sorunu falan deildi üstelik. Kürtlerin sorunu vard evet. Ama Kürtlerin en büyük sorunu terör örgütü PKK ve onlarn yandalar sorunuydu. En çok öncelikli olarak bir cesur yürein çkp bunu haykrmas gerekiyordu. Ve o cesur yürek Sayn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan çkp bunu haykrd. ifadelerini kulland.

Diyarbakra her geliinde deiime ve dönüüme tanklk ettiini aktaran Karaaslan, bu salonu hnca hnç dolduranlarla, milyonlar ayn tek yürek gibi atan nice kalpler gibi bir arada olduklarn belirtti.

ANNELERN YÜKSELEN SES

Bugün terör örgütüne kar meydan okuyan, sessiz çlklaryla dünyay inleten kadnlarn bulunduunu ifade eden Karaaslan, Bugün Diyarbakr anneleri var. Allah onlardan raz olsun. Yaplamaz denilenleri yapan evlatlar için büyük bir mücadele ortaya koyan ve hakikaten Hacire annenin 700 küsur gün önce balatt bu direniin bugün evlatlarna kavuarak nihayete erdirecek Diyarbakr annelerimizi buradan selamlyorum. diye konutu.

Samimiyetle siyaset yaptklarn dile getiren Karaaslan, siyaset ahlaknn olduunu bilen ve ahlak iarndan hiç sapmadan yola devam edenlerden olduklarn aktard. Karaaslan, konumasn öyle sürdürdü:

KMNLE HAREKET EDLYOR

Bir defa kar taraftan bakalm muhalefete. Hani diyorlar ya Cumhurbakan aday kim olacak. Ancak ondan önce sorulmas gereken bir baka soru var. Sizin ittifakn paydalar kim? Kiminle birlikte hareket diyorsunuz? Kiminle birlikte hedeflerinizi paylayorsunuz? Hangi ortaklkta bulutunuz ve sizi masaya birlikte oturtan motivasyonunuz ne? Aslnda hepimiz biliyoruz. Buradaki ana amaç Türkiyenin gelimesi, büyümesi ve kalknmas deil. Buradaki asl amaç Diyarbakrn ihtiyaçlarnn çözülmesi deil bunu biliyoruz. Burada asl amaç sorun alanlarndan beslenerek onlar büyüterek belki bir rant elde edebiliriz gayesi ile maalesef bir araya gelmi. Direnileriyle sadece Diyarbakr deil, rnakta, Hakkaride ve hatta snrlar ap Avrupada bile örnek olan Diyarbakr annelerini görmezden gelenler onlar. Merdivenlerden çkarken onlarn yanndan dönüp bakmayanlar onlar. imdi ben size bir ey sormak istiyorum. Mecliste her an her dakika görüyoruz. Kürsüye çkanlar insan haklarndan bahsediyorlar. Bana söyleyebilirsiniz o annelerin hakk insan haklar deil mi? Kürsüye çkanlar her daim kadn haklarna vurgu yapyor. Türkiyede kadn haklarnn eksiklii olduunu söylüyorlar. Peki onlara sormak lazm. Aznza bir kez almadnz Diyarbakr anneleri kadn deil mi, anne deil mi? çocuktan bahsediyorlar ya hem ulusal hem de uluslararas örgütlere soruyorum. O eli kalem tutmas gereken yata iken silah verip daa kaçrlan çocuklar, çocuk deil mi? Sizinkiler çocuk da onlar deil mi? Peki siyaset yapanlar bu ülkenin gençlii için ortaya bir fikir koyanlar onlar hepimizin evlatlar deil mi?

Diyarbakr insannn affedici olduunu ancak bir eyi kabullenmediini ve affetmediini dile getiren Karaaslan, unlar kaydetti:

DYARBAKIR NSANIN AFFEDCL

Evini bana ykanlar asla affetmez. Ve bunlar terör örgütünün PKKsyd, YPGsiydi. Bütün terör örgütlerine srtmz dayyoruz diyen, onlarn sözcüsü olmay tercih edenler, bu ehrin sokaklarn çukurlarla doldurmadlar m? Bu ehrin insanlarna bu sokaklar dar etmeye çalmadlar m, kim ahittir biliyor musunuz? Bizim kadar Kurunlu Camisi ahittir. Kimlerin yapmaya çaltn, kimlerin hatta yakmaya çalt ve kimlerin hatta yaktn ve bugün kimlerin restorasyonunu tamamlayarak dier bütün eserlerle birlikte binlerce yllk maziyle tekrar bugün can verdiine Diyarbakr ahittir.

Toplantya, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti l Bakan Muhammet erif Aydn, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, AK Parti Sur lçe Bakan Murat Unat ve partililer katld.

Ana Sayfaya Git