KYK 2016 yurt ve burs başvuru sonuçları açıklanma tarihi hakkında son dakika

KYK yurt ve KYK Burs başvuru sonuçları Kasım ayı içerisinde açıklanacağı, Gençlik ve Spor Bakanı tarafından şu şekilde belirtildi

Haberler 09.11.2016 - 13:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Binlerce örencinin merakla bekledii KYK burs ve Kredi sonuçlar açklanaca tarih için gözler KYK resmi sayfasna çevrildi. Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç, burs ve kurs sonuçlarnn açklanmas adna çalmalarn hzandn ve en ksa süre içerinde de açklanaca beyanatn verdi. Yani ksacas merakla beklenilen sonuçlar Kasm ay içerisinde belirlenecek. Eitim ksmna destek amaçl olarak durumu iyi olmayan ve orta halli örencilerin özellikle bavurduu kurs ve burs, binlerce kiinin umudu olmakta. Üniversite döneminin balamas akabinde merakla beklenilen sonuçlar için geri saym balad.

KYK BURS VE YURT SONUçLARI AçIKLANACAK

KYKnn sunduu imkanlardan faydalanmak isteyen örenciler kontenjanlar dahilinde bavuruda bulunurlar. Ancak öncelik ile her yl düzenlenen YGS LYS snavlarna giren adaylarn herhangi bir iki yllk ya da dört yllk bir üniversite eitim program kazanmalar gerekmektedir. Bu eitim programn kazanan örenciler rahatlk ile KYK Burs Bavurularnda bulunabilirler. Oldukça fazla örenciye hitap eden bu imkanlardan bu artlar salayan her örencinin faydalanmasnda hiç bir saknca yoktur. Adaylar öncelik ile geçtiimiz günlerde e-devlet üzerinden KYK burs bavurularnda bulundular.

çALIMALARDA SONA GELND

KYK sonuçlar kapsamnda artk sona gelindi. 15 Temmuz darbe giriimi akabinde yaanan kaos sonrasnda uzayan süre nihayetinde son buluyor. Ancak ülkemizde yaanan talihsiz olaylar sebebi ile baz okullar kapatld. Ve buradan örenciler baka üniversitelere geçi yaptlar. Bir çok örenci de ayn zamanda DGS Snavna girerek eitimlerini dört yllk bir sürece çkarmay amaçladlar. Ve bu nedenden dolay bu örencilerinde burs bavurularn yenilemeleri gerekti. Hem yeni balayanlar hem de bu durumda bulunan örencilerin ayn zamana denk olacak ekilde KYK burs bavuru sonuçlar açklanacaktr. Bu nedenden dolay açklanma süreci normalde bir hafta içerisinde sürerken bu sebeplerden dolay KYK burs bavurular sonuçlarnn açklanma tarihi biraz uzayacaa benziyor. Normalde bir hafta içerisinde gerekli incelemeler ve analizler yapldktan sonra açklanan KYK burs bavurular sonuçlar bu yl kasmn ilk iki haftasnn sonunda açklanaca tahmin ediliyor.

SON DAKKA AçIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanl Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu, Kapatlan üniversitelerden dolay baz alanlarda gecikme oldu. Özelikle örencilerin tanzimi ve dikey geçilerle ilgili. Biz imdi YÖKün bunlar neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçlar açklayacaz. lk 100 bin örenciye burs, geriye kalan, talep eden örencilere kredi vereceiz ifadelerini kulland.

Aksu, birinci snf örencilerine daha önce ocak ay itibariyle ödeme yapldn, bu yl ekim, kasm, aralk aylarnn da ödemeye dahil edileceini açklamt.

LK DEFA BURS ALACAKLARA

Burs/örenim kredisi müracaatlar, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / örenim kredisi müracaatnda bulunan örencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Dier beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kurulularndan web ortamnda veya manyetik ortamda alnarak, yaplmaktadr. stenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Ana Sayfaya Git