KYK 2016 yurt ve burs başvuru sonuçları açıklanma tarihi hakkında son dakika

KYK yurt ve KYK Burs başvuru sonuçları Kasım ayı içerisinde açıklanacağı, Gençlik ve Spor Bakanı tarafından şu şekilde belirtildi

KYK 2016 yurt ve burs başvuru sonuçları açıklanma tarihi hakkında son dakika

Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK burs ve Kredi sonuçları açıklanacağı tarih için gözler KYK resmi sayfasına çevrildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burs ve kurs sonuçlarının açıklanması adına çalışmaların hızşandığını ve en kısa süre içerinde de açıklanacağı beyanatını verdi. Yani kısacası merakla beklenilen sonuçlar Kasım ayı içerisinde belirlenecek. Eğitim kısmına destek amaçlı olarak durumu iyi olmayan ve orta halli öğrencilerin özellikle başvurduğu kurs ve burs, binlerce kişinin umudu olmakta. Üniversite döneminin başlaması akabinde merakla beklenilen sonuçlar için geri sayım başladı.

KYK BURS VE YURT SONUÇLARI AÇIKLANACAK

KYK'nın sunduğu imkanlardan faydalanmak isteyen öğrenciler kontenjanlar dahilinde başvuruda bulunurlar. Ancak öncelik ile her yıl düzenlenen YGS LYS sınavlarına giren adayların herhangi bir iki yıllık ya da dört yıllık bir üniversite eğitim programı kazanmaları gerekmektedir. Bu eğitim programını kazanan öğrenciler rahatlık ile KYK Burs Başvurularında bulunabilirler. Oldukça fazla öğrenciye hitap eden bu imkanlardan bu şartları sağlayan her öğrencinin faydalanmasında hiç bir sakınca yoktur. Adaylar öncelik ile geçtiğimiz günlerde e-devlet üzerinden KYK burs başvurularında bulundular.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

KYK sonuçları kapsamında artık sona gelindi. 15 Temmuz darbe girişimi akabinde yaşanan kaos sonrasında uzayan süre nihayetinde son buluyor. Ancak ülkemizde yaşanan talihsiz olaylar sebebi ile bazı okullar kapatıldı. Ve buradan öğrenciler başka üniversitelere geçiş yaptılar. Bir çok öğrenci de aynı zamanda DGS Sınavına girerek eğitimlerini dört yıllık bir sürece çıkarmayı amaçladılar. Ve bu nedenden dolayı bu öğrencilerinde burs başvurularını yenilemeleri gerekti. Hem yeni başlayanlar hem de bu durumda bulunan öğrencilerin aynı zamana denk olacak şekilde KYK burs başvuru sonuçları açıklanacaktır. Bu nedenden dolayı açıklanma süreci normalde bir hafta içerisinde sürerken bu sebeplerden dolayı KYK burs başvuruları sonuçlarının açıklanma tarihi biraz uzayacağa benziyor. Normalde bir hafta içerisinde gerekli incelemeler ve analizler yapıldıktan sonra açıklanan KYK burs başvuruları sonuçları bu yıl kasımın ilk iki haftasının sonunda açıklanacağı tahmin ediliyor.

SON DAKİKA AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu, "Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Aksu, birinci sınıf öğrencilerine daha önce ocak ayı itibariyle ödeme yapıldığını, bu yıl ekim, kasım, aralık aylarının da ödemeye dahil edileceğini açıklamıştı.

İLK DEFA BURS ALACAKLARA

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz