Magandalar yakalandı

Şanlıurfa’da, acil serviste görevli hemşire Mustafa Arslan, damar yolu açtığı çocuğun ağlaması nedeniyle yakınlarının saldırısına uğradı. Şikayet için gittiği polis merkezi dönüşü aracından indirip, tekrar darbedilen Arslan'ın otomobiline de hasar verildi. 4 kişi yakalandı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm "Sanıkların işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesini bekliyoruz"sdedi.

Haberler 18.01.2022 - 02:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, acil serviste görevli hemire Mustafa Arslan, damar yolu açt çocuun alamas nedeniyle yaknlarnn saldrsna urad. Hemireyi darbedip aracna zarar verdikleri iddia edilen 4 üpheli gözaltna alnd.

KNC KEZ SALDIRIYA URADI

anlurfa Eitim ve Aratrma Hastanesi çocuk Acil Servisinde görev yapan hemire Mustafa Arslan, ismi açklanmayan hasta çocua serum takmak için damar yolu açt. Bu srada çocuun alamas üzerine Arslan ile hasta yaknlar arasnda tartma çkt. Saldrya urayan hemire, kendisini tehdit de ettiini öne sürdüü hasta yaknndan ikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Mustafa Arslan, ikayetinin ardndan hastaneye dönerken, kendisini takip eden hasta yaknlar tarafndan otomobili durduruldu.

4 ÜPHEL GÖZALTINDA

Araçtan indirilen hemire, burada da 4 kiilik grubun tekme tokat saldrsna urad. Bu srada saldrganlar, Arslann aracna da sopayla hasar vererek kaçt. Bacandan ve kolundan yaralanan Arslan, hastanede tedaviye alnd. Mustafa Arslana saldrd belirtilen 4 üpheli ise polis tarafndan gözaltna alnd. Emniyette sorgusuna balanan üphelilerin, ilemlerinin ardndan kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarndan adliyeye sevk edilecei örenildi.

Salk-Sen anlurfa ubesince yaplan yazl açklamada, hemire Arslana yaplan saldr knanarak, sürecin takipçisi olunaca belirtildi. Salkta iddetin zaman, zemin ve kurban ayrm yapmadan ilerleyiini sürdürdüü ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

SALDIRI KINANDI

Bu durumun maalesef mesleki bir realiteye dönümü olmas, salk çalanlarn çok daha fazla endielendirmekte, meslekten soutmaktadr. Sorumluluk sahibi olanlarn, iddet olaylarn bütüncül bir çerçevede ele alp, çözüm üretme yoluna gitmemeleri ise ayrca düündürücüdür. Olay bazl tepki ve yaklamlar, gündelik bir hassasiyet olutursa da ne yazk ki meselenin kökten çözümüne katk salamamaktadr. Bu noktada Salk Bakanln bir defa daha önleyici, caydrc ve engelleyici admlar atmaya davet ediyoruz.

ÜZÜCÜ BR OLAY

anlurfa l Salk Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, salk çalanna yönelik saldry knad.

Olayla ilgili soruturmann sürdüüne dikkati çeken Gülüm, çok üzücü bir olay, tüm salk çalanlarnn moralini bozup motivasyonunu azaltan bir olay. Kendisiyle olayn ilk anndan itibaren iletiime geçtik. u an evinde istirahat ediyor. Sanklarn ilemlerinin ardndan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesini bekliyoruz. diye konutu.

Gece-gündüz demeden ifa datmaya çalan salkçlara yaplan hakszl kabul etmediklerini dile getiren Gülüm, unlar kaydetti:

Bu tür olaylar, kentimize salk çalanlarnn kendi istekleriyle gelmelerini azaltan olaylar. Bunlar ehre en fazla zarar veren olaylar. Bu tür olaylar duyulduu ve artt zaman da salk çalanlar kentimize gönülsüz gelecektir. Bu olaylarn en aza indirilmesi için herkesten destek bekliyoruz. Vatandalarmzdan da daha sakin davranmalarn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git