Magandalar yakalandı

Şanlıurfa’da, acil serviste görevli hemşire Mustafa Arslan, damar yolu açtığı çocuğun ağlaması nedeniyle yakınlarının saldırısına uğradı. Şikayet için gittiği polis merkezi dönüşü aracından indirip, tekrar darbedilen Arslan'ın otomobiline de hasar verildi. 4 kişi yakalandı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm "Sanıkların işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesini bekliyoruz"sdedi.

Magandalar yakalandı

Şanlıurfa’da, acil serviste görevli hemşire Mustafa Arslan, damar yolu açtığı çocuğun ağlaması nedeniyle yakınlarının saldırısına uğradı. Hemşireyi darbedip aracına zarar verdikleri iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

İKİNCİ KEZ SALDIRIYA UĞRADI

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde görev yapan hemşire Mustafa Arslan, ismi açıklanmayan hasta çocuğa serum takmak için damar yolu açtı. Bu sırada çocuğun ağlaması üzerine Arslan ile hasta yakınları arasında tartışma çıktı. Saldırıya uğrayan hemşire, kendisini tehdit de ettiğini öne sürdüğü hasta yakınından şikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Mustafa Arslan, şikayetinin ardından hastaneye dönerken, kendisini takip eden hasta yakınları tarafından otomobili durduruldu.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Araçtan indirilen hemşire, burada da 4 kişilik grubun tekme tokat saldırısına uğradı. Bu sırada saldırganlar, Arslan'ın aracına da sopayla hasar vererek kaçtı. Bacağından ve kolundan yaralanan Arslan, hastanede tedaviye alındı. Mustafa Arslan'a saldırdığı belirtilen 4 şüpheli ise polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette sorgusuna başlanan şüphelilerin, işlemlerinin ardından 'kasten yaralama' ve 'mala zarar verme' suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesince yapılan yazılı açıklamada, hemşire Arslan'a yapılan saldırı kınanarak, sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. Sağlıkta şiddetin zaman, zemin ve kurban ayrımı yapmadan ilerleyişini sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

SALDIRI KINANDI

"Bu durumun maalesef mesleki bir realiteye dönüşmüş olması, sağlık çalışanlarını çok daha fazla endişelendirmekte, meslekten soğutmaktadır. Sorumluluk sahibi olanların, şiddet olaylarını bütüncül bir çerçevede ele alıp, çözüm üretme yoluna gitmemeleri ise ayrıca düşündürücüdür. Olay bazlı tepki ve yaklaşımlar, gündelik bir hassasiyet oluştursa da ne yazık ki meselenin kökten çözümüne katkı sağlamamaktadır. Bu noktada Sağlık Bakanlığını bir defa daha önleyici, caydırıcı ve engelleyici adımlar atmaya davet ediyoruz."

ÜZÜCÜ BİR OLAY

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, sağlık çalışanına yönelik saldırıyı kınadı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğüne dikkati çeken Gülüm, "Çok üzücü bir olay, tüm sağlık çalışanlarının moralini bozup motivasyonunu azaltan bir olay. Kendisiyle olayın ilk anından itibaren iletişime geçtik. Şu an evinde istirahat ediyor. Sanıkların işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Gece-gündüz demeden şifa dağıtmaya çalışan sağlıkçılara yapılan haksızlığı kabul etmediklerini dile getiren Gülüm, şunları kaydetti:

"Bu tür olaylar, kentimize sağlık çalışanlarının kendi istekleriyle gelmelerini azaltan olaylar. Bunlar şehre en fazla zarar veren olaylar. Bu tür olaylar duyulduğu ve arttığı zaman da sağlık çalışanları kentimize gönülsüz gelecektir. Bu olayların en aza indirilmesi için herkesten destek bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan da daha sakin davranmalarını bekliyoruz."​​​​​​​

Kaynak: Diyarbakır Söz