Mahkemeden TBB için 'genel kurulu yap' kararı

Ankara 5. İdare Mahkemesi, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddeden Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) kararının yürütmesini durdurdu. Davayı açan avukat Yurdagül Gündoğan: "TBB bir ay içerisinde genel kurul yapmak zorunda."

Haberler 28.03.2020 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara, stanbul, Antalya, Diyarbakr, Aydn, Bursa, stanbul, zmir, Mersin, anlurfa, Tunceli ve Van Baro Bakanlklar, Türkiye Barolar Birlii (TBB) Bakan Metin Feyziolunun meruiyetini kaybettii gerekçesiyle TBBnin olaanüstü genel kurula gitmesi için karar ald.

Mevzuata göre TBBnin bu çarnn ardndan olaanüstü kongre karar almas gerekiyordu. Ancak Baro yönetimi 8 Kasm 2019da barolarn bu çarsn reddetti. Bunun üzerine Birlie kar TBB delegesi Adana Barosu avukat Yurdagül Gündoan, kararn iptali ve yürütmesinin durdurulmas için dava açt.

Ankara 5. dare Mahkemesi, TBBnin bu kararn hukuka aykr bularak yürütmenin durdurulmasna hükmetti.

MAYISIN ORTASINA KADAR ANCA GÖTÜREBLR

Mahkemenin verdii bu kararn ardndan Türkiye Barolar Birliinin bir ay içerisinde olaanüstü genel kurul çars yapmak zorunda olduunu belirten Gülbahar Gündoan, TBBnin bu karar bir üst mahkemeye tama hakk var ama uan içinden geçtiimiz korona virüs salgn nedeniyle maysn ortasna kadar anca götürebilir. Üst mahkemeye gitmesi olaanüstü genel kurul çars yapmasn engelleyen bir durum deil. Bir ay içerisinde degeleri Ankarada toplayarak olaanüstü genel kurul yapmas gerekiyor dedi.

STANBUL BARO BAKANI: DORU BR KARAR

stanbul Bakan Mehmet Durakolu, 30 Nisana kadar süreler durdurulduu için TBBnin 7 günlük bir itiraz süreci devreye girebilir. Ama bu mahkemenin verdii karar uygulamas gerekir TBBnin. Karar dorudur. Ancak içinde bulunduumuz korona virüs salgn nedeniyle de bu konuda susma hakkm kullanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git