Mahmut Alınak tahliye edildi

Hakkında müebbet hapis cezası istenen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, çıkarıldığı ilk duruşmada "ev hapsi" verilerek tahliye edildi.

Haberler 14.05.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karsta 17 ubatta çkarld mahkeme tarafndan Devletin topraklarnn tamamn veya bir ksmn yabanc bir devletin egemenlii altna koymak, devletin birliini bozmak, devletin egemenlii altnda bulunan topraklardan bir ksmn devlet idaresinden ayrmak, devletin bamszln zayflatmak iddiasyla tutuklanan ve hakknda müebbet hapis cezas istenen Kürt siyasetçi Mahmut Alnakn ilk durumas görüldü.

BLDKLERM SAVUNMAYA DEVAM EDECEM

Kars 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya çok sayda avukat katld. Kimlik tespitinin ardndan Alnak hazrlad 15 sayfalk savunmay mahkemeye sundu. Alnak, savunmasnda tüm suçlamalar reddederek, mahkemelerin ve yargnn Kürt halkn bask altnda tutmak için, cezaevlerine attn söyledi. Söylediklerinin suç olmad vurgulayan Alnak, düüncelerini ve doru bildiklerini savunmaya devam edeceini belirtti.

EV HAPS VERLD

Alnakn ardndan avukatlar da savunma yapt. Savc, Alnakn tutukluluunun devamn talep etti. Ardndan kararn veren mahkeme heyeti, Alnakn ya ve tutuklulukta kald süreyi göz önünde bulundurarak, ev hapsiyle tahliye edilmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git