Manevi dirilişe geçilmesi lazım

İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır' ın Mevlid-i Nebi Haftası Kutlama mesajı...

Haberler 28.10.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr Mevlid-i Nebi haftas nedeniyle yaymlad mesajnda,Ülkemiz, milletimiz ve ümmet-i Muhammed için manevi bir uyana, yeni bir dirilie ve ahlana vesile olmasn dilediini ifade etti.

Karabayr mesajnda u ifadelere yer verdi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin (s.a.v) veladeti vesilesiyle bir sene-i devriyesine ulamay nasip ettii için Yüce Mevlaya sonsuz hamd ve senalar olsun..

Ve seni ancak lemlere rahmet olarak gönderdik ayetine mazhar olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber-i Zi-an Efendimize salat ve selam olsun..

Her yl Mevlid-i Nebi Haftas Diyanet leri Bakanlmzca Efendimizin (s.a.v) bir ahlaki yönü öne çkarlarak kutlanmaktadr. Bu yl ise kinat ereflendiren Efendimizin (s.a.v) veladeti, Peygamber Efendimiz ve çocuk temas ile tüm yurtta kutlanmaktadr.

Peygamberler sultannn, dünyaya teriflerinin yl dönümünün ülkemiz, milletimiz ve ümmet-i Muhammed için manevi bir uyana, yeni bir dirilie ve ahlana vesile olmasn Yüce Mevladan niyaz ederim.

Elbette gayemiz ümmeti olmaktan eref duyduumuz o peygamberin doum gününü kuru kuru kutlamak deildir. Gayemiz bir Müslüman olarak onun getirdii dini daha iyi örenmek, öretmek, yaymak ve paylaarak yaatmak olmaldr. Bunun için de dinini canl bir ekilde yaayarak gösteren o peygamberin hayatn örenmek, onun ahlakyla ahlaklanmaya çalmak bizim en temel vazifemiz olmaldr.

KUTLU MRASI çOCUKLARA AILAMALIYIZ

çocuklarmza Peygamber Efendimizin kutlu mirasn, onun örnek yaantsn anlatmamz, hepsinden öte sevdirmemiz gerekiyor. Sünneti seniyyeyi merkeze almayan, Reslullahn hayatndan beslenmeyen bir yaantnn slam olmas da mümkün deildir. Peygamber Efendimizin nuruyla aydnlanmayan bir kalbin varaca yer, her gün yeni bir ambalajla sunulan sapkn ideolojilerin batakldr. Biz gençlerimize, çocuklarmza sahip çkmazsak stikbalimizi karartmay hedefleyenler onlar farkl tuzaklarla alarna çekeceklerdir. Bizim gençlerimize, çocuklarmza güvenmemiz, tpk Resul-i Ekrem gibi onlara inanmamz, itimat etmemiz gerekiyor. çocuklarmzn gönül dünyalarn mamur etmek için öncelikle onlarla hemhal olmal, onlar yarglamadan önce anlamal, onlarn dilini, ilgilerini, dünyalarn kavramaya çalmalyz. Onlar zapturapt altna almak yerine karakterlerini, ina edebilecekleri ilim, bilim, yabanc dil, spor, sanat, edebiyat, diplomasi, siyaset ve yönetim gibi alanlarda yeteneklerini gelitirebilecekleri imknlar sunmalyz. Nebevi metoda uygun bir ekilde gençlerimize sabr ve efkatle yaklaarak onlara kulak vermeli, gençleri asla küçümsememeli, kiiliklerini basite almamal onlara hep iyi örnek olmalyz.

Bu düüncelerle Diyarbakr halkmzn Mevlid Kandilini kutluyor, hayrlara vesile olmasn Yüce Mevladan temenni ediyorum.

Ana Sayfaya Git