Görüş Bildir

Manevi dirilişe geçilmesi lazım

İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır' ın Mevlid-i Nebi Haftası Kutlama mesajı...

Manevi dirilişe geçilmesi lazım

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle yayımladığı mesajında,"Ülkemiz, milletimiz ve ümmet-i Muhammed için manevi bir uyanışa, yeni bir dirilişe ve şahlanışa vesile olmasını" dilediğini ifade etti.

Karabayır mesajında şu ifadelere yer verdi.

"Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) veladeti vesilesiyle bir sene-i devriyesine ulaşmayı nasip ettiği için Yüce Mevla’ya sonsuz hamd ve senalar olsun..

 “Ve seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” ayetine mazhar olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber-i Zi-şan Efendimize salat ve selam olsun..

Her yıl Mevlid-i Nebi Haftası Diyanet İşleri Başkanlığımızca Efendimiz’in (s.a.v) bir ahlaki yönü öne çıkarılarak kutlanmaktadır. Bu yıl ise kâinatı şereflendiren Efendimiz’in (s.a.v) veladeti,  “Peygamber Efendimiz ve Çocuk” teması ile tüm yurtta kutlanmaktadır.

Peygamberler sultanının, dünyaya teşriflerinin yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz ve ümmet-i Muhammed için manevi bir uyanışa, yeni bir dirilişe ve şahlanışa vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Elbette gayemiz ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz o peygamberin doğum gününü kuru kuru kutlamak değildir. Gayemiz bir Müslüman olarak onun getirdiği dini daha iyi öğrenmek, öğretmek, yaymak ve paylaşarak yaşatmak olmalıdır. Bunun için de dinini canlı bir şekilde yaşayarak gösteren o peygamberin hayatını öğrenmek, onun ahlakıyla ahlaklanmaya çalışmak bizim en temel vazifemiz olmalıdır.

KUTLU MİRASI ÇOCUKLARA AŞILAMALIYIZ

Çocuklarımıza Peygamber Efendimizin kutlu mirasını, onun örnek yaşantısını anlatmamız, hepsinden öte sevdirmemiz gerekiyor. Sünneti seniyyeyi merkeze almayan, Resûlullah’ın hayatından beslenmeyen bir yaşantının İslamî olması da mümkün değildir. Peygamber Efendimizin nuruyla aydınlanmayan bir kalbin varacağı yer, her gün yeni bir ambalajla sunulan sapkın ideolojilerin bataklığıdır. Biz gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkmazsak İstikbalimizi karartmayı hedefleyenler onları farklı tuzaklarla ağlarına çekeceklerdir. Bizim gençlerimize, çocuklarımıza güvenmemiz, tıpkı Resul-i Ekrem gibi onlara inanmamız, itimat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın gönül dünyalarını mamur etmek için öncelikle onlarla hemhal olmalı, onları yargılamadan önce anlamalı, onların dilini, ilgilerini, dünyalarını kavramaya çalışmalıyız. Onları zapturapt altına almak yerine karakterlerini, inşa edebilecekleri ilim, bilim, yabancı dil, spor, sanat, edebiyat, diplomasi, siyaset ve yönetim gibi alanlarda yeteneklerini geliştirebilecekleri imkânlar sunmalıyız. Nebevi metoda uygun bir şekilde gençlerimize sabır ve şefkatle yaklaşarak onlara kulak vermeli, gençleri asla küçümsememeli, kişiliklerini basite almamalı onlara hep iyi örnek olmalıyız. 

Bu düşüncelerle Diyarbakır halkımızın Mevlid Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi