Mardin Son dakika! Derik kaymakamı Safitürk, gözyaşları arasında toprağa verildi

Mardin Derik kaymakamı şehit düşürülen Muhammed Fatih Safitürk, memleketinde toprağa verildi

Haberler 12.11.2016 - 17:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Derik Kaymakam olarak atanan Muhammed Fatih Safitürk, geçtiimiz gün PKKl militanlarn saldrsna uramt. ehit düen kaymakam, gözyalar içerisinde memleketinde topraa verildi.

Mardinin Derik ilçesindeki saldrda ehit düen Derik Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Sakaryadaki baba evi önünde helallik alnd.

Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki baba e vinin önünde kurulan taziye çadrnda okunan Kuran- Kerim ve edilen dualarn ardndan Safitürkün naa alnan helalliin ardndan Sakarya Valilii önünde düzenlenecek tören götürüldü.

Helallik alnmas srasnda cenaze evi önüne gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Cou gören ehit ei Ayegül Safitürkün gözleri dolarak, Eimin tek valisi sizdiniz. Sizi son görüü böyle olacakm maalesef. Sizi ehit olarak son kez gördü dedi.

Öte yandan ehidin 3 yandaki olu Asm Eren Safitürk yaknlarnn omzunda, oyuncak kamyonu ile birlikte babasnn cenazesi arkasndan götürüldü.

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrm ehit olan Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün cenazesinde ön safta yer alrken cenaze namazn ehidin babas kldrd.

Törende konuan ehidin babas Asm Safitürk unlar söyledi: Cümle ümmetin medar iftihar olan deerli kardeim, muhterem Cumhrubakanmz Allah kendisinden raz olsun. Onun destekçisi olan Babakanmz, milletvekillerimiz.. Onlar seven ve destekleyenleri Allah muvaffak etsin dedi. ehit babas öyle konutu: Ölüm haktr ama kendi evladn kaybeden bir ölüm yüreklerin parçalanmas. Bu çocuum 7. son çocuumdur. Bugüne kadar hiçbir zorluk çkarmad karma. Böyle bir evlad kabetmek elbette kolay deil. Buraya adm atan herkesi Allah hac sahibi eylesin. Benim canpare yavrum görevi banda hiç haberi yokken ehit olmutur. Haklarnz helal edin. Allah raz olsun.

çileri Bakan Süleyman Soylu törende gözyalarn güçlükle tutarken, Bu terörü öyle bir bitireceiz ki, Allah ahittir ki kimse bir daha azna PKK lafn alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür, eref sözüdür dedi.

Ana Sayfaya Git