Mardin Son dakika! Derik kaymakamı Safitürk, gözyaşları arasında toprağa verildi

Mardin Derik kaymakamı şehit düşürülen Muhammed Fatih Safitürk, memleketinde toprağa verildi

Mardin Son dakika! Derik kaymakamı Safitürk, gözyaşları arasında toprağa verildi

Mardin Derik Kaymakamı olarak atanan Muhammed Fatih Safitürk, geçtiğimiz gün PKK'lı militanların saldırısına uğramıştı. Şehit düşen kaymakam, gözyaşları içerisinde memleketinde toprağa verildi.

Mardin’in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya’daki baba evi önünde helallik alındı.

Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba e vinin önünde kurulan taziye çadırında okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Safitürk’ün naaşı alınan helalliğin ardından Sakarya Valiliği önünde düzenlenecek tören götürüldü.

Helallik alınması sırasında cenaze evi önüne gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u gören şehit eşi Ayşegül Safitürk’ün gözleri dolarak, “Eşimin tek valisi sizdiniz. Sizi son görüşü böyle olacakmış maalesef. Sizi şehit olarak son kez gördü” dedi.

 Öte yandan şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk yakınlarının omzunda, oyuncak kamyonu ile birlikte babasının cenazesi arkasından götürüldü.

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesinde ön safta yer alırken cenaze namazını şehidin babası kıldırdı.

Törende konuşan şehidin babası Asım Safitürk şunları söyledi: "Cümle ümmetin medarı iftiharı olan değerli kardeşim, muhterem Cumhrubaşkanımız Allah kendisinden razı olsun. Onun destekçisi olan Başbakanımız, milletvekillerimiz.. Onları seven ve destekleyenleri Allah muvaffak etsin" dedi. Şehit babası şöyle konuştu: Ölüm haktır ama kendi evladını kaybeden bir ölüm yüreklerin parçalanması. Bu çocuğum 7. son çocuğumdur. Bugüne kadar hiçbir zorluk çıkarmadı karşıma. Böyle bir evladı kabetmek elbette kolay değil. Buraya adım atan herkesi Allah hac sahibi eylesin. Benim canpare yavrum görevi başında hiç haberi yokken şehit olmuştur. Haklarınızı helal edin. Allah razı olsun."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende gözyaşlarını güçlükle tutarken, "Bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür, şeref sözüdür" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz