Mardin ve Siirt Belediyeleri yeni kayyumları kimler oldu? Atanma gerekçesi

Mardin Belediyesi ve Siirt Belediyesi'nde usulsüzlükler olabileceği gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı'nca kayyum ataması yapıldı.

Haberler 17.11.2016 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OHAL kapsamnda terör örgütleri ile mücadele kapsamnda süregelen oerasyon ve çalmalarda sra belediiyelere gelmiti. Geçtiimiz aylarda kayyum atanan belediyelere Mardin ve Siirt Belediyeleride eklendi. Mardin ve Siirt Belediyelerine sondakika kayyum atand haberinden sonra kayyumlarn isimleri de belirtildi.

MARDN BELEDYES VE SRT BELEDYES KAYYUMLARI

çileri Bakanl, Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk ile tutuklanan Siirt Belediye Bakan Tuncer Bakrhann görevlerinden uzaklatrldn, Mardin Valisi Mustafa Yamann Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili, Siirt Vali Yardmcs Ceyhun Dilad Taknn da Siirt Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildiini bildirdi.

Bakanlk açklamasnda öyle denildi:

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Bakan Tuncer Bakrhan, çileri Bakanlnn 16.11.2016 tarihli karar ile görevlerinden uzaklatrlmlardr. çileri Bakanlnca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak, Siirt Vali Yardmcs Ceyhun Dilad Takn ise, Siirt Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmilerdir.

KAYYUM NEDR?

Kayyum kelimesi hukuki anlamda Belli bir maln yönetilmesi ya da belli bir iin yaplmas için görevlendirilen kimse demektir. Kayyum, genellikle usulsüzlük yaplan özel kurumlara, irketlere, devletin el koyduktan sonra atad yöneticidir.

Kayyum, usulsüzlük yapld belirlenen özel kurumlara ve irketlere devlet el koyduktan sonra atanan yöneticidir. Kayyum, mahkeme tarafndan atanr. Kayyum olarak atanan kiiler, makamlarnn kendilerine verdii yetki ve görevler dahilinde çalmalarn yapar.

Ana Sayfaya Git