Mardin ve Siirt Belediyeleri yeni kayyumları kimler oldu? Atanma gerekçesi

Mardin Belediyesi ve Siirt Belediyesi'nde usulsüzlükler olabileceği gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı'nca kayyum ataması yapıldı.

Mardin ve Siirt Belediyeleri yeni kayyumları kimler oldu? Atanma gerekçesi

OHAL kapsamında terör örgütleri ile mücadele kapsamında süregelen oerasyon ve çalışmalarda sıra belediiyelere gelmişti. Geçtiğimiz aylarda kayyum atanan belediyelere Mardin ve Siirt Belediyeleri'de eklendi. Mardin ve Siirt Belediyelerine sondakika kayyum atandığı haberinden sonra kayyumların isimleri de belirtildi.

MARDİN BELEDİYESİ VE SİİRT BELEDİYESİ KAYYUMLARI

İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın görevlerinden uzaklaştırıldığını, Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın da Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

"Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı'nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.  İçişleri Bakanlığı'nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise,  Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir."

KAYYUM NEDİR?

‘Kayyum’ kelimesi hukuki anlamda "Belli bir malın yönetilmesi ya da belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse" demektir. Kayyum, genellikle usulsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticidir.

Kayyum, usulsüzlük yapıldığı belirlenen özel kurumlara ve şirketlere devlet el koyduktan sonra atanan yöneticidir. Kayyum, mahkeme tarafından atanır. Kayyum olarak atanan kişiler, makamlarının kendilerine verdiği yetki ve görevler dahilinde çalışmalarını yapar.

Kaynak: Diyarbakır Söz